22. kesäkuuta 2015

Tuvan seinien maalaus


Tänään sain tilaisuuden singahtaa hetkeksi talolle maalaamaan. Tuvan seinät sai pohjavärin, päälle vielä roiskutellaan valkoisia ja tummia roiskeita. Lumppupaperia oli helppo ja mukava maalata.


Muistaakseni Gysingen malliseinässä poltetun terran osuus oli 7%, mutta sekoitin maalista aika reilusti vahvempaa.Uunin muodot nousi mukavasti esille maalattua seinää vasten. Mattapellavaöljymaalin pitäisi kuivua nopeasti, mutta niin kostea lösyilma täällä on ollut koko päivän, että maali kiilteli märkyyttään vielä illallakin. Nyt saa sitten hetken totutella tuvan uuteen ilmeeseen. :) Hmm.. vaaleanpunaiset seinät olohuoneeseen, kuka olisikaan uskonut.. Mies kaikkein vähiten! ;)


12 kommenttia:

 1. Tulee kyllä hyvän väristä seinää. Harmaan kanssa on tosi kaunis yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös tuosta yhdistelmästä harmaan kanssa. Aika usein olen museoissa nähnyt näitä punertavia seiniä, maalin himmeneminen kuivuessa ja päälle tuleva roiskemaalaus muuttaa vielä aika paljon seinän väriä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Jännitin vähän lopputulosta, kun näin suuria seinäpintoja maalasin tällä värillä. Katsotaan, miten roiskemaalaus vielä muuttaa seinää.. tää on ihan mielenkiintoista puuhaa. :)

   Poista
 3. Anonyymi23.6.15

  Hienolta näyttää! Pohjustitko lumppupapereita mitenkään ennen maalausta, esim. liisterivedellä tms? Imikö paperi kovastikin maalia? Terv. Jenni Kälviältä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Liisteröimme vielä kertaalleen seinät ennen maalausta ja maalia meni lopulta huomattavasti vähemmän kuin olin varautunut. Käytimme selluloosaliisteriä, ettei tule hengittämättömiä kalvoja seiniin. Huomasin Pohjanmaan rakennusapteekin sivuilta, että olette saaneet talon pystyyn! Siitä tulee upea talo! :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Teidän uuni on kyllä niin upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia, uuni on kyllä sellainen meidän talon keskipiste! Sen antamasta lämmöstä tullaan varmasti monet kerrat nauttimaan.

   Poista
 5. Tuo uunin profiili on todella kaunis punertavaa seinää vasten. Väri on kyllä hyvä valinta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, kun tupakin alkaa hiljalleen selkiytyä ja saada muotonsa. Tuollainen lämpimän punertava seinä on minusta kaunis tausta myös vanhoille huonekaluille. Nyt tuntuu, että tupa vanheni tuntuvasti, jollakin tavalla lumppupaperin pinta tuo ripauksen museomaistakin tunnelmaa.. :)

   Poista
 6. Minä myös ihastelen noita uunin muotoja kauniin väristä seinää vasten! :) Me ollaan mietitty yhdelle vanhalle kaapille vähän samaa sävyä, kun tuossa teidän seinässä. En tiedä, onko ihan hassu ajatus. :) Mutta huonekalujen maalauksen vuoro on vasta seinien, katon ja lattioiden jälkeen, joten sitten paremmin näkee, mitkä värit sopivat huonekaluihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostimme jokin aika sitten tytölle klaffipiirongin 1800-luvulta, joka on maalattu vähän samalla sävyllä, kuin nämä meidän tuvan seinät. Minusta piironki on ihanan värinen ja hyvässä maalissa, joten saa jäädä sen väriseksi. Minusta tuo väri sopii ihan hyvin huonekaluihinkin. :)

   Poista