13. helmikuuta 2015

Kirjavinkki


Tänään oli mukava tulla kotiin, kun postilaatikossa odotti kirja Invändig renovering. Ehdin nykyään harmittavan vähän lukemaan ja käymään kirjastossa. Pitäisi opetella käyttämään kirjastoautoa, joka pyörähtää viikoittain tuossa kodin nurkalla. Nopeasti selattuna tässä kirjassa oli juuri sellaisia asioita esiteltynä, joihin haluan vielä paneutua nyt, kun sisustustyöt alkavat olla käsillä. Tietenkin saan pinnistellä ruotsinkielen kanssa, mutta ei haittaa, kun aihe on kiinnostava. :)

Alla olevassa kuvassa on paljon samoja elementtejä kuin meidän tulevassa tuvassamme. Kuurilattia, leveä vaakasuuntainen rintapaneeli, leveät kattolaudat, jopa ovikin on samanlainen kuin meidän sisäovet. Meillä vain tulee roiskemaalaus tuohon rintapaneelin ja kattolistan väliin.
Taas löytyi hyvä inspiraatiokuva kuistin paneloinnin maalaukseen. Tässä yläosa on roiskemaalattu.
Kirjassa on hyviä havainnekuvia muun muassa listoista, ovista, paneeleista ja keittiönkaapeistakin aikakausittain.


 

Kirja on neljäs osa viisiosaisesta kirjasarjasta Byggnadsvård i praktiken. Tilasin kirjan Adlibris -verkkokaupasta.
Lopuksi vielä kuulumiset talolta. Talolla viimeistellään tänään kylpyhuoneen vedeneristys. Ensi viikolla ehkä laatoitetaan lattia. Sisäkatot on saatu maalattua kylpyhuonetta lukuun ottamatta. Kylpyhuone on pieni tila talossa, mutta ainoa paikka, jossa kaikuu!
10 kommenttia:

 1. Komea talo teille on kyllä tulossa! Ja ihailtavalla perusteellisuudella olette jaksaneet perehtyä vanhan talon korjaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Tästä talon kunnostuksesta on tullut meille mukava harrastus. :)

   Poista
 2. Kiitos kirjavinkistä, taidan itsekin hankkia tuon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Täällä on istuttu nenä kiinni kirjassa. ;)

   Poista
 3. Anonyymi14.2.15

  Aivan mahtava kirja! On tullut luetuksi mooonta kertaa! :) Mahtava on myös tuleva talonne, aivan ihana! Tsemppiä teille!
  /Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi tsempeistä! On kyllä hyvä ja tarpeellinen kirja, edullinenkin vielä!

   Poista
 4. Taitaa mennä tilaukseen täälläkin. Sen verta kiehtovia&mielenkiintoa herättäviä kuvia. Kiitos vinkistä! :)
  ps. Eikö ole ihanaa että kaikuisuuden saa rajattua noin pieneen tilaan, ettei ole jokapuolella vallitseva asia. Puutalon hyviä puolia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä kirja ja hienot kuvat!

   Edelisessä talossamme kaikui joka paikassa. On aivan ihmeellistä, ettei täällä hirsitalossa ole tuota ongelmaaa ollenkaan, vaikka huoneet ovat suuria. Oikein säpsähdin, kun huomasin, että kylppärissä kaikuu. :)

   Poista
 5. Nämä kirjat ovat todella tarpeellisia vanhan talon omistajalle! Minullakin on näitä kirjoja kerääntynyt jo kasapäin! Kiva seurata teidän projektia, varmasti saatte ihanan kodin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mia, mukava kuulla, että seuraat projektiamme! Kummasti noita kirjoja vaan on kertynyt, ovat ahkerassa käytössä myös. :)

   Poista