29. tammikuuta 2015

Oksalakkausta, maalausta ja lattian valuaTalolla on tehty vähän kaikenlaista nupinaulojen nyppimisestä lattian valuun. Olen päässyt nyt myös aloittamaan oksalakkausta ja kattojen maalausta. Mukavaa, kun voi välillä itsekin vähän osallistua rakentamiseen. Oksalakkaukseen käytämme Antiikkiverstaan shellakkapohjaista oksalakkaa.

Kuistin lattia on valettu ja huomenna valetaan kylpyhuoneen lattia. Kattoihin päädyimme käyttämään hengittävää mattapintaista Auro-maalia, jota hankimme Lundagårdin putiikista. Nyt kuistin ja eteisen katot on pohjamaalattu. Maali vaikuttaa hyvältä ja pinta on "liitumaisen" näköinen. Maalilla on myös helppo maalata, kun maalin koostumus on aavistuksen hyytelömäinen.
Pohjamaalattua kattoa.


5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen kuuloinen uusi maalitittavuus. Meillä on aika paljon mattapintaista maalia sisäpinnoissa ja olen kyllä tykännyt siitä rauhoittavasta fiiliksestä mikä hinmeästä pinnasta tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tätä saksalaista maalia ei ole kovin pitkään myyty Suomessa. Olen törmännyt tähän vain Lundagårdin kaupassa ja Domus Classican maalivalikoimissa. Tykkään myös paljon rauhallisista mattamaaleista sisäpinnoissa. Ne teidän käyttämät Cayntry French-maalit ovat myös mielenkiintoisia ja kauniin sävyisiä.

   Poista
 2. Anonyymi26.8.15

  Hei! Olisin mielelläni kuullut lisää kommentteja tuosta Auro-maalista ja katon maalauksesta. Käytittekö pohjamaalina Auroa ohennettuna vai Auron pohjamaalia jota näkyy ainakin Auron verkkokaupassa olevan? Moneenko kertaan maalasitte laudat?Käytettikö tuota himmeää öljymaalia vai...? Pitikö oksan kohtia oksalakata ennen maalausta? Entäs Auron hinta/laatusuhde olitteko tyytyväisiä? Kovasti täälläkin mietinnässä kattolautojen maalausasiat ja mietimme tässä maalaammeko laudat ensimmäisen kerran maassa vai mihin päädymme...? Huh paljon kysymyksiä... :) Auro vaikutti kyllä lupaavalta maalilta kaikin puolin. Terv. Jenni Kälviältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalattiin ensimmäinen kerta ohennetulla, muistaakseni 20% vettä joukkoon ja toinen kerta ohentamattomalla. Eli kahteen kertaan maalattiiin. Käytimme juuri sitä himmeää maalia, se sopii hyvin kattoon ja muistuttaa vanhaa liitumaalia. Maalasimme suoraan kattoon, kun meillä ei ole ponttia kattolaudassa. Ollaan oltu tyytyväisiä, tuntuu, että juuri kattoihin tuo maali on hyvä. Sillä on myös helppo maalata. Kuivuu nopeasti ja siveltimenkin voi pestä pelkällä vedellä. Minusta hinta-laatusuhde kohdillaan, edullinen maali pellavaöljymaaliin verraten. Oksakohdat käsiteltiin shellakalla ennen maalausta, ohut sipaisu vain. :)

   Poista
 3. Anonyymi27.8.15

  Kiitos kovasti kommenteista! Tämä auttoi paljon. Saattaapa olla, että mekin päädytään Auroon. ;) Tsemppiä loppurutistuksiin ennen muuttoa! Terv. Jenni

  VastaaPoista