13. kesäkuuta 2014

Lisää ovia!

Eilen haettiin lisää ovia taloon. Näitä samanlaisia ovia on viisi kappaletta. Alakertaan tarvitaan juuri viisi ovea, yläkertaan neljä, koska kuistin päälle tulevaan huoneeseen laitetaan pariovet. Aika näyttää kumpaan kerrokseen nämä ovet päätyvät.

Näissä on jokin rapiseva maali pinnassa, mutta alla oletettavasti pellavaöljymaali. Ovista ei tule valkoiset ainakaan alakertaan, joten luultavasti päälimmäisen maalikerroksen poistaminen ja uudelleenmaalaus riittää (toivottavasti). Vähän tietenkin houkuttaisia myös rapsia jostakin enemmän ja katsoa alkuperäinen väri.. Eipä tarvitse miettiä, mitä vapaahetkinä tekee, kun on autokatoksellinen kunnostettavaa odottamassa..  :D

Kunnon kynnys se olla pitää. Mukava, kun kynnys on kulunut kunnolla niin, että tulee oikeasti tunne, että sen yli on kuljettu kauan.

Ilokseni avainkin roikkui karmissa kiinni.

Ja ei kun maalia rapsuttaan ja uuden maalin väriä pohtimaan!

10 kommenttia:

 1. Hienot ovet. Minä jätin kynnykset maalaamatta, kun maalattiin lattioita. Olivat juuri niin hienosti kuluneet ja kaikki lattian eri aikojen värit hyvin luettavissa. Tuli kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnitin huomiota juuri noihin kynnyksiin, kun oli niin kivasti kulunut tuo siniharmaa sävy. Voisi hyvin jättää tuollaisiksi. :)

   Poista
 2. Kauniit ovet! Etsin juuri meille viimeisiä puuttuvia ovia, kaksi komeronovea ja yksi kapea ovi vielä puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on just sellaisia perinteisiä kauniita vanhoja ovia. Minusta on mukava etsiä vanhoja rakennusosia taloon, kummasti niitä vaan aina jostakin löytyy. Onnea viimeisten ovien etsintään!

   Poista
 3. Ihania ovia olette löytäneet! Meiltä puuttuu vielä pariovet ulko-oviaukkoon ja kuistin ja eteisen välille. Muuten on ovet jo hankittuna. Mukava, kun noita vanhoja kauniita ovia löytyy vielä ihan kivasti :)
  Tosi hienoa, kun pääsette muuttamaan jo nyt uudelle kylälle! Minäkin haluaisin jo niin kovasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovet löyty samasta paikasta, ovia tosiaan on vielä aika hyvin saatavilla. On kyllä mukavaa muuttaa uudelle kylälle, vaikka itse muuttopäiviä ei jaksaisi ajatella.. meillä on nytkin mukava vuokra-asunto, mutta esikoisen kouluasia ratkaisi muuton. Teidänkin muuttopäivä sieltä lähenee hiljalleen, onneksi pääsette sitten suoraan omaan kotiin! :)

   Poista
 4. Voi että on mukavan näköinen! Vähän eri luokkaa kuin nuo huttuiset uudenuutukaiset.. :b Meilläkin olisi ovia rapsuteltavana, toivottavasti voin koko heinäkuun paneutua vain niihin ;) Mulla on muutama tuollainen samanlainen "lukko" tuossa varastossa, ja mummolassani oli samanlaisia kaunistuksia. Onko sulla jotain iskemättömiä keinoja näihin maalinpoistohommiin? Itse olen havainnut hyväksi kuumailmapuhaltimen ja teräslastan yhistelmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä sen tuntee, että nämä ovet on täyttä tavaraa.. ei ihan niin vain siirrellä paikasta toiseen. Minustakin nuo kunnon lukot on hauskat, en vain tiedä, miten lapset niitä oppii käyttämään.

   Minä olen rapsutellut helposti irtoavat maalit maalinkaapimella, lastalla ja puukolla ja tiukemmassa olevat kuumailmapuhaltimella ja lastalla. Joten ei mitään poppaskonstia minullakaan ole hommaan tarjota. ;) Mukava nähdä, millaiset ovet teille tulee!

   Poista