18. toukokuuta 2014

Kuluneelta viikolta

Talo ilta-auringossa.
 
Taas on yksi viikko takana, tässä muutama kuva kuluneelta viikolta. Talossamme on nyt piippu. Perustuskivien välit saatiin umpeen. Otsalautoja tehtiin valmiiksi katon pellitystä varten. Peltisepän tulo vähän viivästyy, mutta ei haittaa, kun meillä riittää aina jotakin tekemistä. Lisälämmöneristys päätettiin kuitenkin tehdä vasta, kun vesikatto on turvallisesti päällä. Siirryimme tekemään piharakennuksen perustuksia. Kiven järkäleitä halkaistiin jälleen, saimme ne riittämään myös rengintupaan, jes!

Tykkään tosi paljon tästä muuratusta tiilipiipusta.
Maalaamme otsalaudat ja nurkat myös punamullalla.Kävimme vuosi sitten Billnäsin rakennusapteekissa, jota pihan puolelta oltiin juuri maalaamassa. Ihastuin ikihyväksi punamultamaaliin, jonka pigmentin sävynä oli lämmin italianpunainen. Päätimme maalata "seuraavan talomme" juuri tuolla sävyllä ja kuten tässä rakennuksessa, myös otsalaudat ja nurkat samalla värillä. 

Emme vielä tuolloin tienneet, että alamme siirtämään taloa alueelle, jonka rakennustapaohje kehoitti maalaamaan talon nimenomaan tuolla maalilla ja sävyllä. Kun piipahdin sisälle rakennusapteekkiin, mies jäi pihalle lasten kanssa katselamaan hirrenveistoa. Nuorimmaisemme oli ennättänyt myös maalareiden apulaiseksi, niin että saimme maalia kotiinviemisenä myös hänen uutukaisissa kesävaatteissa.


Työpäivän päätteeksi.Kivenhalkaisua jälleen.

Evästauolla.

9 kommenttia:

 1. Punamulta on todella kaunis sekä uutena että hieman vanhentuneena. Siihen itsekin olen niin tykästynyt - vaan en minäkään tiennyt, että meillä kohta olisi niitä punamultarakennuksia yhteensä 8, heh. Tänä kesänä alkaa maalaus :)

  Voin vain kuvitella kuinka ylväs tuosta teidän talosta tulee, kun sillä on uusi maalikin päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On teillä siinä maalaamista ;) Minustakin punamulta vanhenee kauniisti ja on sitten helppo taas uudelleen maalata päälle, kun alkaa siltä tuntua. Odotan innolla sitä vaihetta, että meilläkin maalataan ja ikkunat saadaan paikoilleen. Olen ajatellut samaa; talovanhus näyttää varmasti ylväältä uudessa maalissaan.

   Poista
 2. Punamulta kyllä kruunaa tuon teidän komeuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltanen olisi toinen vaihtoehto, mutta jotenkin tuntuu luontevalta silti valita tuo punamulta pohjalaistaloon. Kyllä se maali kruunaa talon! :)

   Poista
 3. Hei! Oletteko keittäneet punamullan itse ja mistä ostitte pigmentin? Onko se Hanko värin kautta? Olemme nähneet kaksi sävyä, mutta sanottu meille että on vain yksi sävy tästä italianpunaseseta väristä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, emme ole vielä keittäneet maalia itse, mutta tarkoitus on keittää sitten, kun talo maalataan kokonaan. Olen myös ymmärtänyt, että on vain yksi italianpunainen sävy. Falunpunainen on tummempi ja sitä on käytytty yleisemmin 1940-luvulla. Hanko värin kautta olemme ajatelleet tilata pigmentin.

   Poista
  2. Kiitos että vastastit myös blogissani. Aina vaikea musitaa mistä katsoa vastaukset! :-) Nythän muistin! :-)

   Poista
 4. Olen katsellut viime vuosien aikoina rakennusten maalipintoja tuon ajan hampaan kannalta, ja tuntuu välillä että muovimaalit pitäisi lailla kieltää, niin ruman näköistä on kun epäonnisten yhteensattumien jälkeen maali lähtee lastuina seinästä. Punainen väri ei minua viehätä, mutta "luonnolliset" maalit itsessään kyllä :)

  Tässä meidän pihapiirissä on navetta punamultaa ja piharakennus mitä-lie-keinotekoista, jo vain navetta voittaa 100-0 vaikka onkin "väärä väri" ;) Maalin keittäminen on jännää puuhaa, me luovuttiin ajatuksesta lompakkosyistä kun kelpo maali löytyi valmiina vähän halvemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen värinä ei varmastikkaan ole monen unelma tänä päivänä, mutta kuuluu näihin taloihin olennaisesti historiansa vuoksi.. Onneksi sattuu myös miellyttämään meitä, koska rakennustapaohje suosittelee tätä punamultamaalia. Luonnolliset maalit myös vanhenee kauniisti. :) Olette tainneet löytää kyllä edullisen maalin, kun keittomaalikin taitaa olla edullisimmasta päästä!

   Poista