4. toukokuuta 2014

Vanha sänky ja uunin paikka


Sänky ja tuolit ovat vanhan etelä-Suomeen muuttaneen pohjalaistalon jäämistöä. Samasta paikasta ostimme myös vanhoja työkaluja ja muuta pientä sälää. Meidän pitäisi hankkia mattoja ja päiväpeittoja, jotka sopivat näihin huonekaluihin. Nämä kalusteet eivät ole mitoitettu tämän päivän huonekokoihin, tässä sängyssä on leveyttä 95 cm, joten odotan innolla, että tämä ja myös muut sängyt saadaan kantaa talomme yläkertaan vähän suurempiin huoneisiin.

Aiemmin hankkimamme sivustavedettävän sängyn maalausta.
Eilen valmisteltiin talolla uuninurkkausta piipun muurausta varten kuntoon. Olen jännittänyt, tuleekohan uunista liian massiivinen. Hyppelin välipohjapalkkeja pitkin tuvan perälle tarkastelemaan asiaa ja totesin, ettei siitä ehkä liian massiivinen tule. Huuva kevenee parrun oikealle puolelle ja avotakka tuo uuniin keveyttä. Oikealla näkyvän aukon kohdalla on ollut jossain vaiheessa kylpyhuone.. ja kas kummaa juuri tässä nurkassa tai oikeastaan väliseinän pätkässä oli lahoa.10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Ihania nuot vanhat huonekalut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja, mukava etsiä taloon kalusteita, kun ne sinne mahtuvatkin. Aijemmin ollaan asuttu sen verran pienissä tiloissa, että olen välttänyt ostamasta vanhoja kalusteita, vaikka mieli olisi monesti tehnyt ostaa.

   Poista
 2. Kaunis sänky, voih, ja sävyltäänkin ihanan herkän harmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin, väri on minusta myös ihana ja valmis käyttöön tällaisenaan. :)

   Poista
 3. Eikä, miten kaunis sänky! Ihana oli myös aikaisemman postauksen sänky. Teette upeita löytöjä koko ajan! :) Meilläkin olisi joitakin vanhoja huonekaluja vielä mummulassa odottamassa kunnostusta. Enpä vain tiedä, milloin niiden kimppuun ehdimme. Vanhat sänkyt olisivat lapsille ihanat, mutta emme ole vielä sopivia ja sopivan hintaisia löytäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä oli niin kaunis, että piti lähteä saman tien hakemaan, kun huomasin myynti-ilmoituksen. Torilta ollaan nämä sängyt löydetty sopivaan hintaan. Mulla on ollut kriteerinä näitä hankkiessa, ettei tarvi kunnostaa tai korkeintaan vaan maalata. Aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen, ainakaan juuri nyt. Mutta eiköhän sitten taas joskus ole aikaa kunnostuspuuhiinkin.. :)

   Poista
 4. Ihana sänky! Ja mahtavasti olette edenneet työmaanne kanssa :) Käytiin muuten yks ilta ajelulla teidän raksalla. Tuuppa käymään joku pv, niin saadaan kuulumiset ajantasalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ride, mukava kuulla, että olitte käyneet raksallamme. Pitää tulla käymään, loppukiri koulun kanssa on onneksi OHI niin ehtii taas muutakin tekemään! Tuntu, että muutama viikko meni niin sumussa, kun yritti vaan kaiken liikenevän ajan tehdä loppunäyttötöitä valmiiksi. :)

   Poista
 5. Aivan mahtava löytö tuo vanha sänky! :) NIin ihana kyllä!

  VastaaPoista
 6. Eikö! :) Minäkin tykkään tästä tosi paljon.

  VastaaPoista