11. toukokuuta 2014

Keittiöunelmia..

Kuva perinnemestarin sivuilta. Kuva on 1920-luvun keittiöstä palanderin talosta Hämeenlinnasta.

Äitienpäivän rauhaa.. Lapset on saaneet isin houkuteltua legoilla rakentelemaan ja pienin nukkuu, minä karkasin haaveilemaan keittiöstä. Aamulla sain nousta viimeisenä ja herätä keittiöstä kuuluvaan kilinään ja kolinaan, kihinään ja kuhinaan, vähän riitelyäkin sieltä ehti kuulua, kunnes saivat kaiken valmiiksi. :) Lasten itse tekemät paketit ja kortit, jännityksestä loistavat silmät ja pienet kaulaan kiertyvät kädet ovat paras äitienpäivälahja ikinä. <3

Mutta itse asiaan..tämän kuvan inspiroimana, olen miettinyt keittiömme värimaailmaa uudelleen. Perinnemestarin sivuilla on muutoinkin mielenkiintoinen luku keittiön tuomisesta vanhaan taloon, kannattaa käydä lukemassa. Tässä kuvassa on minusta jälleen hyvä esimerkki värien yhdistelemisestä, tunnelma on kodikas, harmoninen ja lämmin. Allaskaapissa on sama malli kuin suunnittelemassamme keittiössä. 

Minusta keittiön suunnitteleminen on ehkä haastavin kohta talossa. On oikeastaan vaikea kuvailla minkälaista keittiötä haluaisimme, kun en oikein ole löytänyt kuviakaan sellaisista keittiöistä. Vanhan keittiön tunnelman luominen on haastavaa, jos haluaa välttää uusromanttista tunnelmaa. Kauneimman omaan makuun iskevän "vanhan uuden keittiön" olen varmasti nähnyt Ett gammalt timmerhus- blogissa.

Helmipaneelia on meillä tulossa ainakin kuistiin ja kylpyhuoneeseen, puolipaneelina ja johonkin kauniiseen tapettiin yhdistettynä se toisi kodikkuutta keittiöön. Kuvan tapetti on oikeastaan kaunis ja sitä voisi vaikka harkita keittiöömme. Minkälaisia ajatuksia ja ideoita teillä lukijat on vanhoista keittiöistä? Olisi mielenkiintoista kuulla.

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kuvasta! Meillä on myös 20-luvun tupa ja hiljalleen olemme alkaneet miettiä sen ulkonäköä. Kiirettä ei vielä ole, mutta vastaavia aineksia ollaan suunniteltu kuin kuvassasi. Idyllisen näköistä tuossa kuvassa ja täytyy sanoa, että hauskalta näyttää ajan väriskaala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 20-luvun taloon varmasti sopii tämän kuvan ainekset hyvin. Kesäkotia on varmasti kiva sisustaa, kun keittiönkin voi tehdä vähän kevyemmin ja kun ei ole kiirettä, voi rauhassa tutustua taloon ja tunnustella mikä sinne sopisi parhaiten. Huomaan, että keittiön suhteen mieleni on muuttunut eniten tämän rakentamisen aikana, saa nähdä mikä lopputulos sitten on. ;)

   Poista
 2. :) Olet löytänyt inspiraationlähteeksesi aivan saman keittiökuvan kuin minäkin muutama vuosi sitten 1920-luvun taloomme keittiötä suunnittellessani. Kävin silloin tuolla Palanderin talon museossa pariin kertaan ihan vain tätä keittiötä katsomassa! Se on hurmaava! Itsekin yritän välttää uusromanttista tunnelmaa, ja teemme keittiönkaapit hiljalleen itse tuolla tyylillä kuin kuvassa, umpinaisia yläkaappeja vältän viimeiseen asti. Avohyllyjen mallin kopioin erään museon kuvasta.

  Meille muurattiin vanhoista, valkoisista kaakeleista hellaleivinuuni vanhoin luukuin, helmiponttipaneelit laitoin 2/3 korkeuteen seinille, tapetiksi William Morrisia. On tunnelmaa, joskaan ei valitettavasti ihan niin autenttista kuin kuvassa.

  Tykkään todella paljon blogistasi, olet monessa asiassa ihan samoilla linjoilla kuin minäkin!

  VastaaPoista
 3. Voi teidän keittiö kuulostaa ihanalta! :) Se on tässä projektissa hauskaa, kun inspiraatiota saa parhaiten juurikin museoista, tulee kuljettua mielenkiintoisissa paikoissa. Tuolla perinnemestarin sivuilla juuri mainittiin, että keittiö 1920-lukua vanhemmissa taloissa on aina "väärennös", kun ensimmäiset keittiöt tuli vasta 20-luvulla. Siinä mielessä koen aika haastavaksi keittiön suunnittelemisen yli 150-vuotiaaseen taloon, kun haluaisin sen kuitenkin luontevaksi osaksi talon sisustukseen.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä keittiön suunnitteluun ! :) Mahtavaa nähdä joskus lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Saa nähdä, mikä se lopputulos sitten on. ;)

   Poista