10. marraskuuta 2015

Sumuisen aamun kuviaAamu valkeni täällä sumuisena ja kosteana. Koululaisen ja eskarilaisen lähdettyä, nautimme pikkupoikien kanssa vielä isänpäiväkakkua ja minä hörpin tietenkin kuumaa kahvia. Tähän vuodenaikaan tarvitaan paljon kynttilöitä ja kuumaa juotavaa, ettei maailman koleus ja pimeys pääse puremaan.

Kiireisen viikonvaihteen ja maanantain jälkeen tähän aamuun oli kuitenkin mukava herätä, kun koti oli siisti. Sen vuoksi tuli muutamia kuviakin räpsittyä. Erityisesti eteisen järjestäytyminen tuo iloa, vanha kylmänvihreä kaapinrotisko sai siirtyä piharakennukseen uuden puunaulakon tieltä. Nyt on mukava, kun näkee kunnolla tilasta toiseen. Minusta vanhoissa rakennuksissa viehättävää on näkymät, jotka syntyvät jonomaisesta huonejärjestyksestä, eli niistä epäkäytännöllisiksi haukutuista läpikulkuhuoneista. :)
Naulakkoon on nyt nosteltu roikkumaan kaikenlaista sekalaista tavaraa ja alapuolelle kaikki vanhat ja kauhtuneet nahkakenkäni, joissa on vielä pihalta kantautunutta rapaa päällä. :D Mutta mikä paikka tämä onkaan vaihtuvien vanhojen tavaroiden esille ripustamista varten. Pian siihen saadaan ripustaa myös jouluaiheisia koristeita. Naulakon alle olisi mukava löytää vielä vanha penkki.
Maalinrapsutusurakkani on taas vähän edennyt ja voiton puolella jo ollaan. Olen asettanut itselleni ensimmäisen kerran aikataulunkin, jouluun mennessä väliovet saavat olla maalauskunnossa.


Olenkohan esitellyt tätä pikkuruista tuolia, joka on ehdoton silmäteräni huonekaluistamme. Minulta kysyttiin, onko minulla jotakin huonekalua, jonka ehdottomasti haluaisin. Äkkiseltään en osannut mitään aivan ehdotonta sanoa, mutta jälkikäteen tuli vain mieleen, että tästä en kyllä osaisi ainakaan luopua! Kiitos T, kun sain ostaa tämän. :)
Piharakennuksen ovet ja luukut sai samanlaiset vuorilaudat, kuin niissä alunperin olikin. Piharakennushan tuli meille pikavauhdilla ja valmiiksi purettuna uudisrakennuksen tieltä. Onneksi saimme sentään ovet mukaan.


12 kommenttia:

 1. Tuo väliovi on niin kaunis, etten ehkä raskisi maalata sitä lainkaan! Sehän on kuin taulu. Väritön öljylasyyri ehkä päälle antamaan silkkistä himmeää kiiltoa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Tämä keittiöstä kylppäriin menevä ovi on vielä tosi hyväkuntoinen. Kuvassa ovien sävy minusta aina vääristyy vähän oudoksi. Olen muuten yhteen oveen koittanut öljylasyyria, jossa oli myös hieman bigmenttiä mukana. Vaikutti aika hyvältä, sävy heti syveni ja tasoittui ja siihen tuli tuo kaunis kiilto. Ongelma vain on, että parissa ovessa on kolhuja, jotka on paikattu valkoisella massalla. Nämä pitäisi saada jotenkin sävytettyä.

   Tein kaupat aikoinaan väliovista kuvan perusteella. Ovet olivat valkoiset ja näyttivät hyväkuntoisilta. Ajattelimme ennen ovien näkemistä, että ne voisivat jäädä valkoisiksi, jos maalipinta on hyvässä kunnossa. Mutta voi, kun ovet noudettiin,näki heti, että niissä on monta kerrosta hutiloiden maalattua lateksimaalia. Nyt kun nuo kerrokset on kuorittu pois, tuntuu, ettei näistä enään valkoisia tule, eikä muutenkaan peittävällä maalilla maalattuja. :)

   Poista
 2. Ovi on kyllä todella kaunis, en minäkään varmaan raaskisi maalata! Näkymä eteiseen on aivan mielettömän kaunis, ja tuo eteinen, oikeen huokuu vanhan ajan tunnelmaa! Kauniilla hirsiseinällä on varmasti osuutta asiaan :). Naulakko löysi kyllä ihan oikeeseen paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Naulakon paikkaa ei kyllä tarvinnut kauan miettiä, niin sopivan kokoinen se oli tuohon väliin. Kyllä noista vanhoista hirsiseinistä huokuu tunnelmaa, eteinen onkin jotenkin karulla tavalla kaunis ja vanhan tuntuinen. :)

   Poista
 3. Oi että, ei voi kuin ihastella kuvien harmoniaa. Läpikulkuhuoneet on jotensakin ihastuttavia, vaikka meillä niitä poistettiin, kun alakertaa avarrettiin. Olisi ollut kiva, jos läpikulkuhuone ois saanu säilyä salina, mutta sitten olohuoneesta oli tullut kovin pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha talo huokuu käsittämätöntä levollista tunnelmaa. Varmasti puupinnoilla on myös osuutta asiaan. Harmonia tulee kuin itsestään. Läpikulkuhuoneissa on oma tunnelmansa, mutta ymmärrän kyllä, että tilaratkaisut ei aina toimi eikä vastaa tarpeita. Meillä tilaa on aika reilusti sitten kun makuuhuoneet saadaan yläkertaan. Alakerran välikamari saa jäädä vähän tuollaiseksi ylimääräiseksi kirjastohuoneeksi, jolloin läpikulku ei haittaa.

   Poista
 4. Voi kuinka tykkään ensimmäisestä kuvasta; eteinen on niin uskomattoman kaunis ja näyttää niin ihanalta! Aivan täydellistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Naulakko muutti eteistä tosi paljon, tilalle tuli jokin tarkoitus. Vaikka eteinen on maalaustöiden osalta keskeneräisin huone, niin siinä on jotenkin oma mukavan hämyinen tunnelmansa. :)

   Poista
 5. Eteinen näyttää kyllä ihastuttavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä kuvakulmasta onkin mukava katsoa, kun maalaamattomat komerot jää näkymättömiin. :)

   Poista
 6. Kaikki yksityiskohdat kuvissa henkivät mielettömän harmonista ja kaunista wanhan talon tunnelmaa. Tyylitaju ja vanhan kunnioittaminen on kyllä sinulla niin kohdillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi näistä ilahduttavista sanoista! Tämä talovanhus on niin arvonsa tunteva, pitää aina tarkkaan miettiä, mitä täällä kärsii tehdä. ;) Tyyliä on pitänyt hakea ja oppia, kun emme arvanneet tällaista taloa asuvamme. Muutama vuosi sitten haaveilimme vanhasta kansakoulusta tai rautatieasemasta, rennosti uuden ja vanhan yhdistämisestä. Täällä ei vain osaa revitellä sisustusjutuilla, tulee kuulosteltua taloa ensin. :)

   Poista