5. marraskuuta 2015

Piharakennuksen ovetPiharakennuksen ovia ja luukkuja on saatu paikoilleen. Ovet ovat alkuperäiset ja kohtuullisen hyvässä kunnossa. Harmi vain, että ne on jossakin vaiheessa maalattu kamalalla lateksimaalilla, joka on hyvin hankalasti poistettavissa rosoisesta pinnasta. Välillä jo harkitsimme uusia ovia, mutta vanha paneeli on niin kaunista, että päätimme jaksaa maalinpoistourakan. Piharakennuksen ja ovien maalaus onkin sitten seuraavan kesän hommia. Hetki sitten meillä oli varastot pullollaan vanhoja ovia, joita raahattiin vielä muuttojen mukana paikasta toiseen. Huh hei, nyt ne alkavat olla paikoillaan, helpottava ja palkitseva tunne!

4 kommenttia:

 1. Anonyymi5.11.15

  Sekoita vettä ja astianpesujauhetta keskenään ja kokeile toimiiko se. Luin sen meiän kaksfooninkinen- blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei minäkin muistan lukeneeni tuon, mutta olen kyllä aivan unohtanut tämän konstin. Tässä sitä voisikin kokeilla, kun ei tarvitse varoa alla olevia sävyjä. Nämä ovet, kun maalataan joka tapauksessa. :)

   Poista
 2. Lauantain huomenia, istun täällä keittiössämme ja siemailen teetä, lukien samalla tätä uusinta blogikirjoitustasi. Enkä voi kuin taas kerran ihmetellä rohkeuttanne kun olette ryhtyneet moiseen puuhaan. Olette tehneet mielettömän työn ja samalla pelastaneet palan historiaa, rakennuksia jollaisia ei enään nykypäivänä ikävä kyllä rakenneta. Siis tosta teidän tilasta tulee niin hieno, tai siis SEHÄN ON JO! Mahtavaa, että löytyy ihmisiä jotka viitsivät ja tietysti uskaltavat lähteä siirtämään sekä sitten kunnostamaan vanhoja hirsirakennuksia. Ja vielä saavat urakkansa päätökseen. OLETTE USKOMATTOMIA, Onnea tämän hetkisistä saavutuksistanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olipa mukava lukea tämä viesti työpäivän päätteeksi! :) Luulen, että kaikista eniten tarvitaan suurta kiinnostusta tehdä tällaista, se ajaa ottamaan selvää asioista ja kokeilemaan aivan uusia juttuja. Hirsirakentaminen on toisaalta hyvin yksinkertaista ja rakennuksia on siirretty aina. Tuntuu vain, että meidän sukupolvi on niin vieraantunut tästä yksinkertaisesta ja terveellisestä rakentamisen muodosta, jolla kuitenkin on maassamme hyvin pitkät perinteet.

   Olen itse saanut tutustua moniin ihmisiin, jotka ovat uskaltaneet lähteä siirtoprojektiin. On hienoa huomata, että tähän samaan on lähtenyt moni muukin. Olen halunnut aina vanhaa taloa, mutta en silti arvannut, että talo täytyi ryhtyä siirtämään hirsihirreltä ja että se olisi näinkin vanha ja juureva talonpoikaistalo. Mutta tämä heittäytyminen on ollut hurjan mielenkiintoista. :)

   Poista