14. marraskuuta 2015

Inspiraation pyörteessäOlemme aina välillä miettineet osaisimmeko tehdä lankuista yksinkertaisen ruokapöydän keittiöön. Mutta aina on ollut jotakin kiireellisempää tekemistä ja pöydän teko on jäänyt. Pitkän aikaa olenkin selaillut myyntipalstoja siinä toiveessa, että löytäisin pöydän valmiina, mutta turhaan. Vanhat hyväkuntoiset talonpoikaiskalusteet maksavat täällä maltaita, eikä kunnostamisellekaan ole nyt aikaa eikä liioin tiloja.

Eilen mies tuli kotiin töistä ja tuumasi heti ovella, että tänään voisin tehdä meille pöydän. Inspiraatio oli päässyt puremaan oikein kunnolla, kun hänellä oli heti niin hirveä kiire päästä rakentamaaan pöytää. Miehen isnspiraation puuskassa on se hyvä puoli, että silloin tapahtuu ja nopealla tahdilla, eikä hommaa keskeytetä ennen kuin se on valmis. Ulkorakennuksessa paloikin valot iltamyöhään ja kuviosaha vonkui kilpaa myrskytuulen kanssa, mutta lopputuloksena saimme kuin saimmekin pöydän keittiöön! Minulla  on vähän pöllähtänyt olo, kun pöydän metsästykseni päättyi yhtäkkiä ja yllättäin täysin toiveitteni mukaiseen pöytään. Pöytää täytyy vielä vähän hioa ja viimeistellä. Nyt pitäisi myös miettiä, miten tämä käsitellään?

Kansi on tehty kolmesta lankusta, kannen koko on 80 x 240.
29 kommenttia:

 1. Aivan hurmaava pöytä ja taitava mies!

  VastaaPoista
 2. Aivan hurmaava pöytä ja taitava mies!

  VastaaPoista
 3. Onpa hieno, oikeen kunnon "vanhanajan" pirttipöytä! Sopii hyvin tupaanne ja upeaa kädenjälkeä miehesi on tehnyt. Aiotko laittaa penkit vai tuolit pöydän kanssa?
  Voi, tiedän kyllä kuinka kovissa hinnoissa kaikki vanhat huonekalut ovat, ihan päätä huimaa! Onneksi joskus kumminkin tekee löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Pöytä on nyt kannettu tupaan, mutta laitamme sen keittiöön ruokapöydäksi, kunhan saadaan käsiteltyä se jotenkin. Tupaan se sopisi myös hyvin, mietimmekin, että pitääkö tupaan tehdä samanlainen pöytä vähän vielä pidempänä. Mies teki jo yhden penkin, joten ainakin toiselle puolelle tulee penkki. :)

   Poista
 4. Todella hieno! :) onko jalat tehty kolmesta osasta liimaamalla ja tapittamalla vai miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annuli, jalka on tehty kolmesta osasta. Osat on kiinnitetty toosi pitkillä ruuveilla. Siinä mielessä tämä ei ole mikään aito puusepän tuote, kun me ei puuseppiä olla ja välineet on puutteelliset ja lämpimät työtilat liimauksiin yms. puuttuu myös. ;) Mutta pöytä onkin tehty kotikonstein kovaan käyttöön itselle ruokapöydäksi, niin kärsinee muutaman näkymättömissä olevan ruuvinkin. Tosi jämäkkä pöydästä tuli!

   Poista
 5. Komea on pöytä ja hyvän kokoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se onkin parasta, kun pääsee vaikuttamaan pöydän kokoon. Käytännöllisempi olisi ehkä vähän leveämpi, mutta pelkäsimme mittasuhteiden kärsivän, koska vanhat pöydät ovat usein vielä kapeampia.

   Poista
 6. Komea pöytä! Taitava mies sulla on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, miehellä taitaa olla veressä nikkarointitaitoa, isänsä, kun on puuseppä ammatiltaan. :)

   Poista
 7. Ihan mahtavan kokoinen upea pirtinpöytä! Taitava mies sinulla. Minäkin niin harmittelen vanhojen huonekalujen hintavuutta, vaikkakin joskus jostain tietynlaisesta kauan etsimästään huonekalusta onkin valmis maksamaan "vähän enemmän".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä, kun on kokonainen iso talo kalustettavana, tuntuu aika mahdottomalta, hankkia täysin vanhaa talonpoikaisantiikkista kalustusta taloon. Mutta yksittäisiin huonekaluihin varmasti vuosien varrella raskii satsata. :)

   Poista
 8. Anonyymi15.11.15

  upea pöytä miehesi tekee mitä haluaa ja muut mitä osaa. Jos mietit käsittelyä tutustu osmon puuvahoihin löytyy kuultavaa ja peittävää on paljon sävyjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tämä piti heti luetuttaa miehellä! Me käytimme osmon tuotteita keittiön työtasoon ja kaapistojen sisäpintoihin. Tuohon pöydän kanteen kyllä pitäisi saada jokin likaa ja kulutusta kestävä pinta.

   Poista
  2. Heh, tämän sanonnan olen kuullut lukuisia kertoja äitini suusta isälleni sanottuna. Viime viikolla(kin) olin omasta miehestäni samaa mieltä, ja kun sen ääneen sanoin, valisti hän, että lainaus on Myrskyluodon Maijasta. Taisi Maijallakin olla käsistään kätevä puoliso. Onni on sellainen, voi saada vaikka noin upean pöydän!
   Meilläkin on tämä asia edessä joskus, lankkua on valmiina, vielä tarvitaan aikaa hippunen ja jokunen huone valmiiksi pöytää varten.

   Kotonani on tämän tyylinen pitkä pöytä käsitelty valkokuultovahalla, oisko osmocolor, se on kyllä pysynyt pinnassa suuresta kulutuksesta huolimatta. Kolhuja ja kynänjälkiä ja muita on kyllä lukuisia, mutta käsittelykin taitaa olla kymmenisen vuotta vanha. Valkoinen ei ehkä toimivin väri, arvelen, ei ainakaan kovin armollinen. :)

   Poista
  3. No olipa mukava, että valistit minuakin tästä sanonnasta. :) En tiennytkään, mitä kaikkea mies osaa ennen kuin tähän rakentamiseen ryhdyttiin. Mutta eihän tuolla kerrostalossa ja muualla asuessa ole ollut tilaisuutta tehdä tällaisia juttuja. En enään ihmettele, miksi mies haaveili jatkuvasti talon rakentamisesta maalle, hänellähän on valtava käsillä tekemisen tarve. On onnellista, että saimme tilaisuuden tällaiseen projektiin, tuntuu,että kumpikin saa toteuttaa omalla tavallaan itseään. Kyllä siellä sinullakin on hyvin etevä mies, hurjaa tahtia tulee niin kaunista jälkeä!!

   Tehdään luultavasti niin tuon pöydän kanssa, että jalkaosa maalataan ja kansi käsitellään jollakin superkestävällä. Tämä, kun tulee niin kovalle kulutukselle alttiiksi.

   Poista
 9. Muutama kerros läpikuultavaa, sopivalla pigmentillä sävytettyä munatemperaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munatemperaa kehutaan kestäväksi, mutta kestääköhän se silti tuossa kannessa, joka on tosi kovalla kulutuksella?

   Poista
 10. Nyt kelpaa pirin pöydän ääressä herkutella. Meidän tuppeen sahatusta koivupuusta tehty pöytämme vahattiin Osmon vahoilla. Tykkään kun voi paikkailla akuutisti esim haarukala shittuja naarmuja mm tai mitä nyt lapsiperheessä mahtaakaan pöytä pintaansa saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jouluksi tämä pitää saada keittiön puolelle, vaikka sitten käsittelemättömänä ja liina päälle. Jotakin tuollaista kestävää meidänkin pitää kanteen saada. Nuorimmaisella oli vielä hetki sitten primitiivinen tapa takoa haarukalla pöytää ruokaa odotellessa (onneksi näyttäisi menneen ohi ja kolhut jäi väliaikaispöytään, jota vuokrakodissa pidettiin), joten ei siinä aivan herkillä pinnoilla tee yhtään mitään. Hyvä vaan, kun pöydästä on mahdollista vähän höydätäkin tarpeen vaatiessa. :D

   Poista
 11. Anonyymi18.11.15

  Allbäckin harmaa vaha vois olla kiva... Hieno pöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuota vahaa en ole aiemmin käyttänyt. Täytyy tutustua siihen. :)

   Poista
 12. Mielettömän hienosti tehdyn näköinen pöytä. Arvostan miehesi luovuutta ja siihen uppoutumista! Teillä siellä muutenkin todella hienoa ja tunnelmallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mies on kyllä päässyt tässä monella tapaa toteuttamaan käsillä tekemisen tarvetta ja taitojaan. Onhan se mielettomän iso juttu, kun voi tehdä näitä asoita itse! :)

   Poista
 13. Oi miten upea pöytä!!!! Onpa miehesi taitava :)

  VastaaPoista