13. marraskuuta 2013

Keskiviikon aatoksia

Rakennuslupa kolahti postilaatikkoon eilen. Maatöitä aloitellaan lähiaikoina. Putkiurakoitsijan kanssa on tehty alustavia suunnitelmia.. kaikenlaista pientä puhelinsoittoa sinne tänne. Hiljotellen alkaa homma pyörähtää käyntiin. Hui, hieman jo hirvittääkin!Tätä pöytää en pystynyt vastustamaan. Pohjanmaalta se oli viety keski-suomeen ja nyt kotiutimme sen synnyinseuduilleen. :) Kertakaikkisen ihana pieni pöytä alkuperäisessä patinoituneessa maalissaan. Sopii moneen käyttötarkoitukseen, koulupöydäksi, olohuoneen pöydäksi, sivupöydäksi, yöpöydäksi..


Tuli taas kaiveltua kaapin kätköistä vanhoja antiikki-lehtiä, saan antiikki-lehdet aina hieman viiveellä äidiltäni. Kaikki ovat vuosien takaa tallessa, nämä lehdet ei vanhene. Tämä kesäkoti pysäytti jälleen. Ihana tunnelma!Hälsinglandiin matkustan vielä joskus katsomaan tulevan talomme sukulaisia. :)

4 kommenttia:

 1. Minulla on myös tuo lehti, ja noita kuvia olen katsellut monta kertaa! ... Ja Hälsinglandin taloja aion vielä joku kesä mennä katsomaan, ovat niin uskomattoman upeita! Rakastan talonpoikaista tyyliä :)

  VastaaPoista
 2. :) Mukava kuulla, että sinullakin on samanlaisia mielenkiinnon kohteita! Nyt kun meille on tulossa vanha talo, tuntuu, että voisin tyhjentää hetkessä kukkaroni haalimalla kaikkea talonpoikaista tavaraa antiikkikauppiailta.. Olen kuitenkin pitänyt siitä kiinni, että ostan vain alkuperäisessä asussa olevia kalusteita ja suoraan käyttöön kelpaavia, kun aika ei riitä enään kalusteiden entisöintiin.

  VastaaPoista
 3. Tuttu tunne, esim. Billnäsin/Fiskarsin antiikkipäiviltä voisi lähteä peräkärryllinen äkkiä mukaan, mutta olen pitänyt pään kylmänä :) Hyvä periaate, että ostat vain alkuperäisasussa olevaa tavaraa, ne ovat minunkin mielestäni parhaita helmiä... Meilläkin iso projekti meneillään 1920-luvun talon kanssa, juurevin talonpoikaistyyli tosin ei mielestäni siihen taloon istu täydellisesti (harmikseni)... Mutta pidä sinä kiinni tuosta, voin kuvitella, että kokonaisuus tulee olemaan ihan uskomattoman tunnelmallinen!

  VastaaPoista
 4. Vanhoja taloja on niin monen tyylisiä, ne ovat ominaispiirteineen ihania kaikki. Teidän taloprojekti kuulostaa mielenkiintoiselta! :) Me asuttiin aiemmin Turun seudulla ja siellä aina ihailtiin kauniita vanhoja puuhuviloita verantoineen.

  VastaaPoista