26. marraskuuta 2013

1800-luvun tapetteja

Talvi tuli ja meistä tuli talvirakentajia toistamiseen. Tontilla pohjatyöt jatkuvat, niiden etenemisestä en täällä kotipuolessa oikein tahdo edes pysyä kärryillä. Putkia ja piuhoja on maahan upotettu ja mursketta ajatettu kuorma toisensa perään. Pyysin miestä kuvaamaan pohjatöitä muistoksi tänne blogiin, joten niistä sitten myöhemmin. Odotan jo innolla perustuskivien saapumista, piharakennuksen kivien pitäisi tulla lauantaina tontille. Ehdin jo pelätä etemme löydä riittävästi ja riittävän suuria vanhoja perustuskiviä, mutta löytyihän ne kivet lopulta päärakennukseenkin.

Minun ajatukset tahtovat taas välillä karata vähemmän ajankohtaisten asioitteen puoleen, kuten näihin ihaniin vanhoihin tapetteihin.. Alla olevat tapetit ovat jäljennöksiä 1800-1850-luvun tapeteista, mallit löytyvät Rakennusapteekin sivuilta. Talomme on arviolta rakennettu 1800-luvun puolenvälin tietämillä, joten nämä tapetit voisivat sopia talon henkeen. Vinkkejä hyvistä perinnetapettien toimittajista otetaan ilolla vastaan! :)


    

    

 

2 kommenttia:

  1. Justiinsa selasin rakennusapteekin käsikirjoista noita tapettisivuja. Tulin siihen tulokseen, et onneks ei ihan vielä oo pakko tehä ratkasevia päätöksiä. Liikaa ihania vaihtoehtoja :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä, vaihtoehtoja on vähän liikaa. Valinnanvaikeuksia on tiedossa loppusuoralla, mutta onneksi sinne on matkaa. :)

    VastaaPoista