29. lokakuuta 2017

Syksyn kuulumisiaTämä syksy on kiitänyt hirmuisella tahdilla eteenpäin. Vanhat rakennukset täyttävät elämääni, mutta vahän toisessa muodossa, kuin rakennusvuosina. Oma projekti on ollut monta kuukautta aikalailla seisahduksissa, mutta olen saanut olla monen muun vanhan talon kunnostusprojektin lähtölaskennassa mukana. On ollut ilo huomata, miten suurella sydämmellä vanhoja rakennuksia pelastetaan. Minulla on tuntuma, että suunta on vahvasti sellainen, että vanha rakennus halutaan oppia tuntemaan ja korjaamaan hellävaraisesti ja kunnioittaen. Postauksen kuvissa on pieniä pilkahduksia asiakaskohteista, joissa olemme olemme olleet tavalla tai toisella mukana.
Blogi on ollut vähän hiljainen. Päivät menevät nopeasti töiden parissa ja illat perheen kanssa. Toivottavasti taas jossakin vaiheessa on aikaa sabluunamaalauksille ja muulle mukavalle omassa kodissa. Blogienkin lukeminen on jäänyt vähemmälle, mutta mukava silti huomata, että täällä on vierailtu hiljaisuudesta huolimatta.
Instagram on tuntunut tähän tilanteeseen paremmin sopivammalta tavalta, nopeuden ja helppouden vuoksi, päivittää kuulumisia. Italianpunaisen parituvan elämänmenoa voi seurata instagramissa täältä.

Avasin myös hiljattain yrityksellemme instagram-tilin, johon pyrin laittamaan kuvamateriaalia aika ajoin työkohteista ja facebookissa myös kerron hieman tarkemmin kohteista. Rakennussuunnittelu Widgrenin Instagram-tilin löydät tästä. Ja facebook-sivuille pääsee tästä. Kotisivuillemme on myös avautunut töitämme linkki.

Yksi asia, jonka tarkistan aina ensimmäisten joukossa vanhoissa taloissa, on tulisijat. Jostakin syystä juuri vanhat uunit vetoavat minuun voimakkaasti. Asiakaskohteissa on tullut vastaan monen moisia ihania uuneja.
Työni on pitkälti suunnittelua tietokoneella, mutta käynnit kohteissa tuovat siihen sopivasti vaihtelua ja mukavia kohtaamisia sekä mielenkiintoisia keskusteluja rakentajien kanssa. Välillä ryömitään alapohjissa ja toisinaan mietitään pikkutarkasti talon julkisivuvärityksiä.Parhaillaan minulla on työnalla myös mielenkiintoinen uudiskohde, josta olen suunnitellut kertovani myöhemmin vähän lisää täällä blogissa.
Jollakin tavalla tuntuu, että tämä asuminen vanhassa talossa yhdistettynä työhöni, on hyvin kokonaisvaltainen elämäntapa. Se tuntuu juurikin oikealta, hyvältä ja innostavalta!
6 kommenttia:

 1. Onpa kyllä hienoja kuvia! Upeaa, että saat tehdä työtä rakastamasi aiheen, vanhojen talojen, parissa! :) Ihanaa joulun odotusta sinne naapuriin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Kyllä tämä tuntuu juuri oikealta työltä minulle ja uusiakin rakennuksia on välillä mukava suunnitella. :)Mukavaa joulun odotusta myös teille!

   Poista
 2. Olet onnellisessa asemassa, kun voit tehdä työksesi sellaista, mihin on vahva kiinnostus ja intohimo - hienoa. Parasta on, kun työ on elämäntapa. Kauniita kohteita nuo ja onpa kiva kuulla, että suunta vanhojen talojen kohdalla on yhä enenevässä määrin oikeaan päin eli talojen ehdoilla kulkevaan kunnostukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin minulle on tullut tunne, että ihmiset ovat yhä tiedostuneempia oikeista korjausmenetelmistä jne. Tietoa on jo hyvin saatavilla, kunhan löytää oikeiden lähteiden äärelle. Ja ylikorjaamiseen on myös havahduttu, usein pohditaan enemmän sitä, miten korjauksessa selvittäisiin mahdollisimman vähällä, miten asiat olisi säilytettävissä.

   Olet ihan oikeassa, on hirveän tärkeää tuntea, että se työ, jota tekee on merkityksellistä itselle ja hyödyllistä muille. Toisinaan ihmettelen, miten löysin itselleni juuri justiinsa sopivan alan vasta aikuisiällä, vaikka nämä asiat kiinnostivat vahvasti jo parikymppisenä. Mutta eipä ole yhtään huono asia, että opiskelin kuvanveistoa. Ihan valtavasti on hyötyä vaikkapa kolmiulotteisesta hahmotuskyvystä, mittasuhteiden hallinnasta, väriopista, taidehistoriasta..

   Poista
 3. Anonyymi8.11.17

  Moi! Todella mielenkiintoinen taloprojekti teillä on ollut! Blogi on luettu läpi ja paljon uutta asiaa ja inspiraatiota olen saanut :) joitakin kuukausia sitten mainitsit, että voisit tehdä kuurilattiasta postauksen. Aika vähän olen löytänyt tietoa netistä, joten olisi tosi hienoa, jos tekisit postauksen siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla! Suunnitelmissa on, että teen lattian kuurauksesta postauksen tässä joulun alla, kun on taas aika kuurata lattiat. Saan sitten vähän kuvamateriaalia työstä postaukseen mukaan. Toivottavasti ehditään ryhtyä kuuraukseen ennen joulua.. :)

   Poista