20. syyskuuta 2017

SyksyEilen oli kyllä niin kylmä pohjoistuuli, kurjetkin tekivät lähtöä. Syksy tuntui vahvasti. Laitoimme toisen kerran tälle syksyä oikein leivinuuniin tulet. Töiden jälkeen piti pitkä tovi vain fiilistellä tuvassa tulen ritinää kuunnellen ja kynttilöitä poltellen. Käännän tämän syksyn kylmyyden ja ankeuden aina positiiviseksi niin, että annan itselleni luvan kyhjöttää oman kodin lämmössä ja tunnelmoida antaumuksella kynttilöiden valossa. Meillä on aina poltettu kynttilöitä paljon, joten lapset on niihin vauvasta lähtien tottuneet ja antavat niiden olla rauhassa. En ole koskaan joutunut vahtimaan kynttilöitä sen enempää. Tietenkin olemme aina itse siinä tilassa, missä kynttilät palavat.

Tähän nurkkaan tulee korkoossänky, kunhan se saadaan kunnostettua. Eilen saatiin vähän jo toista sängynpäätyä puhdistettua ja päädyssäkin oli ootraukset! Ilmeisesti sängyn päädyssä ei ole ollut lautaskaappia, joka usein sitä vasten on laitettu, koska päätykin on koristeltu. Odotan kyllä mielenkiinnolla, millainen kokonaisuus sängystä vielä tulee, kun maalit saadaan poistettua.
Tunnelmallista syksyä jokaiseen tupaan!

-Elina-

6 kommenttia:

 1. Meillä ei kyllä kynttilöiden poltto onnistu, tai ehkä onnistuisi jos koko ajan vahtisi, mutta olen liian stressissä niiden kanssa vauhdikkaiden lasten ja pöydillä pomppivan kissan takia. Tuossa onkin vaikea juttu että antaisi itsensä vain käpertyä sohvalle syksystä nauttimaan. Kesällä otin tavaksi tehdä vielä iltaisin puutarhahommia lasten nukkumaanmenon jälkeen, ja nyt harmittaa, kun on jo niin pimeä. Vaikka on siellä jo niin kylmäkin, että sohva kyllä houkuttelee enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas meinaa joskus kesällä iskeä stressi siitä, kun tietää kesän olevan niin lyhyt ja pitäisi (muka) ehtiä tekemään valtavasti asoita. Syksy tuntuu melkein armahtavalta, kun saa unohtaa rikkaruohojen kitkemiset ja muut ehtimiset. :)

   Poista
 2. Isot onnittelut korkoossängyn löytymisestä! Aivan mielettömän upeat ootraukset ja täydellinen punainen väri, aah! Arvaa, minulla on myös ollut kauan etsinnässä korkoossänky :) saa nähdä tuleeko koskaan vastaan. Sänky tulee olemaan piste i:n päälle teidän tuvassa.
  Lämpöisen tunnelmallisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Mäkin tykkään väristä tosi paljon. Uskon, että vielä löydät teille korkoossängyn! :)

   Poista
 3. Jännittävää nähdä millainen siitä sängystä tulee:) itse nukuin mummolassa aina korkoossängyn alapetillä paksujen verhojen takana kuin pesässä. Syksy on ihanaa aikaa tunnelmoida ja unelmoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, millaiselta on tuntunut lapsena nukkua tuollaisessa pesässä. Meilläkin ehtii nuorimmat vielä nukkumaan tuolla, toivottavasti siitä jäisi mukavat lapsuusmuistot. Verhot on myös tärkeä osa tuota sänkyä. :)

   Poista