24. heinäkuuta 2017

Kuulumisia ja keskeneräisyyksiäTäällä on reilu kuukausi totuteltu vähän toisenlaiseen elämänrytmiin. Olen aloittanut työt ja lapsilla on hoitaja kotona, joten kaikilla on ollut nyt vähän uuteen tottumista. Onneksi ehdin viettämään viikon lomaa ennen lasten koulun alkua, niin ei mene aivan putkessa koko kesä. Moni asia, jota ajattelin tekeväni tänä kesänä on jäänyt. Pihaan olisi ollut mukava saada enemmän istutuksia ja piharakennuksen ulko-ovet kaipaisivat kipeästi maalausta. Mutta työpäivän päätteeksi en raskikaan hautautua omiin projekteihini, kun tuntuu tärkeämmältä olla lasten kanssa.
Eilen oltiin kotosalla vain, eikä tehty mitään ihmeempää. Katseltiin ympärillemme ja huomattiin miten moni asia on jäänyt viimeistelemättä muuton jälkeen.. ja muutostakin tähän taloon tulee pian kaksi vuotta! Hupaisaa kyllä, että keskeneräinen koti on silti ehtinyt olla asuntomessukohde ja siitä on tehty useampi lehtijuttukin. :D Ehkä olen myös kasvanut itse näiden vuosien aikana hyväksymään paremmin sen, miten keskeneräisyys ja epätäydellisyys on osa elämää vähän joka saralla. Postauksen kuvat ovat nyt niitä näitä, välillä onkin hyvä katsoa kivoja pieniä yksityiskohtia, kun isommat keskeneräisyydet alkavat painaa mieltä.
Keittiön seinät on edelleen paperoimatta. Keittiön ja kylpyhuoneen työtasot ovat sävyttämättä. Kylpyhuoneessa asia häiritsee enemmän, siellä hieman kellastunut koivutaso ei sovi värimaailmaan ollenkaan. Ikkunat pitäisi maalata, kuistissa on myös ikkunoiden listat edelleen maalaamatta. Yläkerran sisustaminen on jäänyt puolitiehen.. yhtä jos toista siis riittää. Miehellä on onneksi vielä lomaa jäljellä, joten ehkä jotakin pientä nakerretaan valmiimmaksi silloin.. Meillä onkin tullut vitsi siitä, että tehdään jokin asia jouluksi ja jos ehditä niin sitten juhannukseksi. Puoli vuotta tuntuu olevan sellainen sopiva jatkoaika keskeneräisille projekteille.
Onneksi talossa on myös sellaisia kohtia, jotka näyttävät aina mukavilta.
Jotakin täällä on sentään tapahtunut tänä kesänä. Peruna tuntuu kasvavan kohisten ja kasvimaaltakin näyttäisi tulevan satoa oikein mallikkaasti. Onpa vain ollut mukavaa hakea tämän kesän salaatit omalta kasvimaalta. Tämä tuntuu myös kannustavalta tulevia kesiä ja puutarhan laajentamista ajatellen.
Nyt minulla on jännittäviä viikkoja edessä. Pari haastattelua, joista tulen kertomaan täällä ja omat kotisivutkin aukeavat lähipäivinä. Seuraavassa postauksessa kerron myös työstäni, olkaa kuulolla! :)
4 kommenttia:

 1. Anonyymi24.7.17

  Kiva kuulla että kaikki on hyvin. Ehkäpä saat keskeneräisiä asioita tehtyä kun keskityt aina yhtenä päivänä tai viikkona yhteen asiaan jos on voimia. Keskiviikkona vaikka se kylpyhuoneen tason viimeisteleminen ja perjantaina voit miettiä sisustusta. Talkoillakin voisi ikkunoita maalata. Voit myös ideoida ystävien tai sukulaisten kanssa pihapäivän jolloin istutatte kasveja ja hoidatte pihaa. Perheen kanssa oleminen kotona ja tekemättömyys on sekin hyvä asia. Perunamaa näyttää tosi hyvältä. Onnentoivotuksia tuleviin viikkoihin, nauti kesästä. Helmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi kommentistasi!:) Hommat ei tosiaan ole mitään kovin isojakaan, kysymys on ehkä enemmän siitä, että ne on haastava toteuttaa, kun asumme samalla tässä talossa. Maalaaminen ja etenkin eläminen maalin kuivumisen aikana vaatii aina järjestelyjä ja suunnitelmallisuutta.

   Poista
 2. Keskeneräiset asiat pistävät varmasti enemmän omaan silmään kuin muiden, kuvissa kaikki näyttää todella kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Näinhän se varmasti on. Aika ajoin nuo tekemättömät asiat muistuttavat vain itsestään, kun on aikaa enemmän katsella ympärilleen. :)

   Poista