22. toukokuuta 2017

Auringon kiertoa ja vähän keittiöstäHuomasin, että kameraan on tallentunut taas melkoinen määrä kuvia. Keräsin niistä muutaman kuvan sarjan tännekin. Kuvissa taas näkyy tämä meidän arkinen todellisuutemme leluineen ja lehtipinoineen. :) Mutta se mistä oikeastaan ajattelin kirjoittaa, näkyy näissä kuvissa aika hyvin. Nimittäin auringon kiertokulku.


Aamuaurinkoa tuvassa


Meidän taloa ei juuri varjosta mikään. Vain aivan varhaisin aamuauringon nousu jää metsän taakse. Mutta sen olen kokenut vain hyväksi asiaksi, ettei aurinko herätä kesäisin neljältä yöllä.. Talo kylpee auringossa kuitenkin varhaisesta aamusta iltayöhön. Nautin tästä valon kiertokulusta talossamme tosi paljon, vaikkakin talo myös lämpenee toisinaan turhan tehokkaasti, kun mikään ei päiväaikaan varjosta taloa.

Aamu-aurinko paistaa siis ensimmäisenä makuuhuoneeseemme. Olen huomannut, että se tekee heräämisestä helppoa, unisuus katoaa hetkessä ja olo on virkeä. Muuten makuuhuone pysyy päivän ajan varjossa ja on illalla viileä ja hämärä, mikä antaa levollisen tien uneen.
Tupa, meidän kodin sydän ja oleskeluhuone, on taas valoisa koko päivän. Kolmeen ilmansuuntaan, itään, etelään ja länteen, avautuvat ikkunat pitävät siitä huolen. Yksi parhaimpia hankintoja taloomme ovat olleet nuo pellavarullaverhot. Niillä saa todella hyvin säädeltyä pahinta auringon porotusta ja niiden läpi siivilöityvä valo on lempeän kaunista. Sellaiset pitää hankkia vielä kuistiinkin, joka myös on hyvin valoisa etelään ja länteen avautuvien ikkunoiden ansiosta ja toisinaan myös paahtavan kuumakin.. Kotiin on silti ihanaa tulla, kun tulijaa tervehtii aurinkoinen kuisti!
Keittiö pysyy myös viileänä, kun pahin aamupäivän auringon porotus ei osu suoraan siihen. Mutta koko iltapäivän aina myöhäiseen iltaan saakka sekin kylpee auringossa. Eli juuri ne ajat jolloin koko perhe on koolla ja nautitaan yhteiset ateriat, päivällinen ja iltapala. Ilta-aurinko on myös aivan erityisen ihana keittiössä, sellainen lämmin, mutta rauhallisen lempeä. Ilmansuuntien kannalta tämä talo onkin tuntunut istuvan juuri oikein tälle tontille. Valolla on minusta valtava suuri merkitys viihtyisyyteen ja korostan sitä myös suunnittelutyössäni.
Kesän lähestyessä olen taas alkanut kaipaamaan pitkiä räsymattojamme keittiöön. Räsymatot piti rullata varastoon, kun pienin oli vauvana niin kova pulauttelemaan ja monimetrisiä mattoja ei niin vain pestä..


Keittiötäpä en ole tainnut kovin paljon kuvata. Syynä taitaa olla se, että se on tilana herkin keräämään sotkua. Aina kun on joku välipalan syöjä keittiössä.. Keittiön pöytä on myös sellainen, jonka ääressä tehdään läksyt ja piirretään..
15 kommenttia:

 1. vika kuva oli paras - - niin ihana tyttönen siellä kuukistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan niin ihana ja hauskaa seurattavaa tämä liikkeelle lähtö, kauhea vauhti päällä tytöllä. :)

   Poista
 2. Teillä on niiiiin ihana talo, sisältä ja ulkoa. Auringon kiertokulku on hieno asia oppia. Myös me olemme paljon suunnitelleet asioita/toimintoja sekä sisätiloissa että pihapiirissä sen mukaan, miten kiertokulku menee. Kaikkein kivoimmalta tuntuu, kun venevajan laiturilla pääsee juomaan aikaiset aamukahvit toisella puolella ja toisella puolella istahtaa sitten päivän päätteeksi ilta-aurinkoon. Sitä huomaa yllättävän paljon toimivansa juuri auringon mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Niin se vain on, sitä menee auringon mukaan yllättävän paljon. Ja auringosta on hyvä ottaa kaikki ilo ja energia irti myös sisätiloissakin. Ihanalta kuulostaa tuo venevajanne laituri, kyllä siellä kelpaa nauttia auringosta ja merestä!

   Poista
 3. Niin kaunista - kaikki! Saanko kysyä mistä olette hankinneet pellavarullaverhot? Meillä on keittiössä nyt päivisin niin lämmintä kun aurinko paistaa koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Verhot ovat Ellokselta. Gustav -laskosverhot.

   Poista
 4. Meidän talo kylpee myös auringossa aamusta ilta myöhään :). Meidän tuvassa on ihan samat ilmansuunnat kuin teillä. Kesällä vain talo käy aika tukalaksi, kun aurinko porottaa. Me olemme turvautuneet rullaverhoihin mitkä myös pimentävät, niitä ilman varmasti paistuisimme taloon :). Ne olivat kallis hankinta, mutta ei tosiaan turha. Kauniita kuvia kodistanne, huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Meilläkin oikein helteillä tuvassa taretaan vähän liian hyvin.. Ollaan silti pärjätty vielä näillä pellavaverhoilla. :D

   Poista
 5. Meidän talo kylpee myös auringossa aamusta ilta myöhään :). Meidän tuvassa on ihan samat ilmansuunnat kuin teillä. Kesällä vain talo käy aika tukalaksi, kun aurinko porottaa. Me olemme turvautuneet rullaverhoihin mitkä myös pimentävät, niitä ilman varmasti paistuisimme taloon :). Ne olivat kallis hankinta, mutta ei tosiaan turha. Kauniita kuvia kodistanne, huoh!

  VastaaPoista
 6. Teillä on niin kaunista. Täydellistä!
  Mehän käytiin asuntomessuilla paikan päällä teillä ihastelemassa, ei me muualla kohteissa käytykään. Kannatti lähteä, ihan todella hienon työn olette talossanne tehneet. Kaikki oli niin yksityiskohtia myöten taitavasti toteutettu. Mies kiinnitti huomiota siihen, että miten teidän lautakaappien ovet pysyivät niin jykevänä ja suorana, eikä kiepu (niin kuin meillä, en tiedä miksi ne niin vääntyilevät.).

  Ja ihana pikkuinen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (( Lautakaapeilla tarkoitin niitä teidän (muistaakseni) kuistilla olevia. ))

   Poista
  2. Kiitos kauniista sanoistasi! <3 Meillä on noissa kaapin ovissa sellainen melko vahvasta laudasta tehty Z-mallinen tuki sisäpuolella. Ovilaudat on ruuvattu sisäpuolelta siihen aika tiheästi kiinnni. Se kyllä jäykistää oven tosi hyvin.

   Poista
  3. Nää paaneli- ja lautaovet on kyllä haastavia tehdä. Jos yksikään lauta on kiero, tahtoo koko ovi vääntyillä. Hyvää puutavaraa pitais aina olla. On meilläkin pientä vääntyilyä joissakin ovissa.

   Poista
 7. Sun kuvat on aina niin inspiroivaa ja kauniita mutta tässä postauksessa minusta erityisen hienoa oli nähdä myös sitä arkea lehtipinoineen yms. :D muuten sitä niin helposti alkaa ajattelemaan että muilla on aina ihan täydellistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! :)Niinhän se on, sotku kuuluu ainakin lapsiperheiden elämään välillä väistämättäkin.

   Poista