6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän aamunaTäällä herättiin itsenäisyyspäivän aamuun varsin iloisella mielellä. Miehellä oli pari vapaapäivää, jotka hän käytti ahkerasti yläkerran rakentamiseen. Eilen illalla viimeisenä hommana hän avasi porrasaukon yläkertaan. Yläkerrassa on siis ollut lämmöt päällä nyt pari päivää lämpöpuhaltimella. Patterit on vielä asentamatta. Mutta ihan mahtava fiilis, kun ollaan päästy tähän pisteeseen yläkerran kanssa!

Käydäänpä pieni kierros yläkerrassa. Ensimmäisessä kuvassa näkyy portaikkoa. Portaikko kapenee kolmen viimeisen askelman kohdalla hirsien päiden vuoksi. Emme halunneet nipistää yhtään enempää pienen huoneen leveydestä. Oikealla ylhäällä siis kuistin päälle tuleva pieni huone, jonka portaikkoa vasten tuleva seinä on vielä tekemättä. Pientä viimeistelyhommaa on myös tässä portaikossa vielä.
Nyt ollaan aulassa. Hirsiseinät vielä toistaiseksi kylmiksi jääviä ullakkohuoneita vasten täytyi tilkitä huolellisesti pellavalla. Lattialankut on nyt asennettu kunnolla paikoilleen joka huoneessa.
Poikien huoneessa seuraavaksi pitäisi levyttää ja lumppupaperoida seinät. 
Nämä pienet huoneet yläkerrassa ovat minusta mittasuhteiltaan tosi sopusuhtaisia ja suloisen kodikkaita vinoine kattoineen.


Poikien huonetta vastapääten on vanhimman tytön pieni huone ja porrasaukko.
Tässä huoneessa portaikkoa vasten tuleva seinä täytyy vielä levyttää ja näillä näkymin se myös tapetoidaan..
Portaikkoon tulee mielenkiintoisia korkeita seinätiloja. Tästä tulee minun galleriani. Näille seinille aijon ripustaa vaihtuvia taidenäyttelyitä.
Portaikko on ison ikkunan ansiosta ihanan valoisa. Ikkunassa on sisäpokissa turvalasi.
Eilen illalla mies lähti uurastuksen päätteeksi kaverin luo saunomaan. Lapset jo nukkuivat ja minä surffasin netin syövereissä monta tuntia etsien tapettimalleja tytön huoneeseen. Voi kun tuntui, että ihania tapetteja on aivan liikaa!! En itse tunne kovin romanttista sisustusta oikein omakseni, mutta tytön huoneessa minusta voisi olla pieni ripaus romanttista kesäkamarifiilistä. Yhden herkän ja kauniin sinisävyisen brittitapetin löysin Sandersonin tapettimalleista. Esitellään tämä sinivalkoinen kauneus näin itsenäisyyspäivän kunniaksi. Tapetti vain on aika suolaisen hintainen, mutta ehkä yhden seinällisen voisi raskia..


Pillemont Toile - DPEMPI101
kuva kotitapetti


Täällä jäädäänkin nyt odottelemaan mukavaa illanviettoa pikkujoulujen merkeissä.


Hyvää itsenäisyyspäivää vielä kaikille!


-Elina-
13 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää teille :)

  VastaaPoista
 2. Tulee varmasti ihania huoneita! Onko sinulla vinkkiä muista paperitapeteista kuin P&R tapettitehdas ja William Morris? Ymmärsin, että nuo Sandersonit ovat kuitutapettia, vai löytyykö heiltä paperisia myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna, olin kyllä katsovinani, että ainakin tämä tapettimalli olisi ollut paperitapetti. Kannattaa katsoa esim. Rakennusapteekin historialliset tapettimallit ja Gysingen. Ne on ainakin paperitapetteja. Ruotsalaisia malleja löytyy paljonkin, esim. Duro Gammalsvenska, Lim & Handtryck, Boråstapetter.

   Poista
  2. Okei, kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Hienoa, että saitte yläkertaan lämmöt päälle! Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Ensimmäiset leikitkin on jo leikitty yläkerrassa :D Saa nähdä, miten saamme pidettyä lapset pois yläkerrasta, kun on maalausten aika..

   Poista
 4. Voi että, kyllä tuosta tulee ihan mahtava yläkerta! Kiva jäädä seuraamaan, miten se siitä etenee, onnea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Mua on vain alkanut jännittämään, että mitä tästä oikein lopulta tulee, kun lapsillakin on jo vahvoja mielipiteitä väreistä eikä äidin ehdotukset aina oikein mene läpi. :)

   Poista
 5. Anonyymi10.12.16

  Sandersonin tapeteissa on hyvä hinta-laatusuhde. Kun poistin 10 kerrosta tapetteja, oli vanhat sanderson kerrokset vielä hyvässä kunnossa. Laatu tuntuu myös tapetoidessa, helppo työstää.
  M%

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, hyvä tietää, kun itsellä ei ole kokemusta kyseisellä tapetilla tapetoinnista!

   Poista
 6. Oi, te olette jo pitkällä yläkerrassa. Yläkerrasta tulee varmasti upea, alakerta jo kertoo sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Ylöläkerta alkaa tosiaan olla aika kutkuttavalla mallilla. Pian pääsään maalaamaan ja vaikka tapetoimaankin. :)

   Poista