13. heinäkuuta 2015

Porstuakamarin maalausta ja sunnuntain museoretkestä


Sablonimaalaukseen olisi monta ihanaa värivaihtoehtoa ja -yhdistelmää.. sen vuoksi maalauksen aloittaminen onkin saanut odottaa. Aina välillä olemme taas palanneet talon alkuperäiseen sablonimaalauksen palaseen, jonka löysin aikanaan hirsistä. Lopulta päätimme valita värit siitä.Kun laitoimme lumppupapereita, huomasimme kuinka suuria värieroja rautakaupan rullissa on. Yksi rulla oli todella kauniin harmaa, mutta se sattui tupaan. Olisin tehnyt mieluiten sablonimaalauksen suoraan maalaamattomalle lumppupaperille, kuten alkukuperäinenkin malli on tehty, mutta porstuakamariin sattui Gysingen tumma ja kylmänharmaa paperi, joten päätimme maalata pohjan hieman lämpimämmän sävyiseksi.


Nyt on siis tämäkin homma vihdoin saatu aloitettua, ehdinköhän maalaamaan kuvioita ennen muuttoa!


Maailman kaunein keinutuoli.


Meillä on edessä pian portaikon rakentaminen. Olenkohan koskaan mennyt näin vaivattomasti vanhoja portaita pitkin talonpoikaismuseon yläkertaan. Täällä oli kyllä upea portaikko, suuressa eteisessä onkin ollut varaa rakentaa vähän leveämmin ja loivemmin.


Portaikon alle menevä ovi.


Poikia kiinnosti seinälle koottu pyssykokoelma..


..pienintä taas "auva", joka saikin silittelyitä osakseen.


Laihian kotiseutumuseon vieressä on Nuukuurenmuseo, jossa kaikki on kovin pientä ja vaatimatonta, kulunutta ja paikattua. Vauraan talonpoikaistalon rinnalla tämä köyhän mäkitupalaisen torppa on aika vaikuttava omalla tavallaan. Täällä käytyään osaa taas olla kiitollinen kaikista mukavuuksista ja helppouksista, joita tämä aika meille suo.

Käytiin vielä kotimatkalla rapsuttelemassa eläinvanhuksia Wanhassa Markissa.


Wanhassa Markissa tutkimme myös portaikkoa, näyttää melko samanlaiselta, mitä olemme meille piirrelleet.


Ehdittiinpäs edes yhteen museoon! Reissut onkin tänä kesänä olleet päivän pyrähdyksiä lähiseudelle.4 kommenttia:

 1. Juuri tuollainen keinutuoli meni silmieni edestä. Olin eräässä myyntiliikkeessä ja keinutuoli oli juuri myyty. Sain kumminkin ihastella sitä ja se oli vielä mielestäni edullinen - olisin varmasti ostanut, arvaa harmittiko! On kyllä harvinaisen leveät portaat - aika harvinaista, yleensä ovat hyvin jyrkät ja kapeat. Laihian museossa en olekkaaan vielä käynyt, täytyy kyllä poiketa. Monesti ne kivat ja mielenkiintoiset paikat ovatkin hyvin lähellä :) Wanha Markki on ihana paikka! Tsemppiä sablonimaalauksiin, tulee varmasti kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, olen ajatellut että nuo keinut ovat jo niin museotavaraa, ettei niitä enään liiku markkinoilla. Olisipa ihana tuollainen kahden istuttava takkatulen edessä. :) Olen samaa mieltä, läheltä löytyy yllättävän paljon mielenkiintoisia paikkoja. Mukavaa, että näitä käymättömiä paikkoja on vielä runsaasti lähialueilla tulevillekin vuosille! Laihian museossa oli muuten todella paljon esineistöä, en ehtinyt oikein kuvaamaan, kun piti toisella silmällä katsoa yksivuotiaan touhuja.

   Poista
 2. Runsauden pula tahtoo varmasti iskeä, kun värejä miettii. Monesti juuri se ensimmäinen löytö on lopulta se paras. Kyllä nuukuudesta ja niukkuudesta olisi oppimista meille kaikille; pistäisi vähän miettimään, mihin ne rahat oikein menevätkään. :)

  Wanhassa Markissa kävimme viime kesänä ja olipa mukava paikka. Arvostan ihmisiä, jotka haluavat kantaa huolta myös eläimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämän huoneen kohdalla värien valinta on ollut erityisen hankalaa, runsauden pula on iskenyt.

   Ai tekin olette käyneet Wanhassa Markissa! Wanhan Markin toimintaidea on kyllä tosi arvostettava. Hauskaa, että ihmiset toteuttavat ennakkoluulottomasti ideoita myös muiden iloksi. Lasten kanssa tällainen paikka on tosi kiva, kun eläimiä pääsee katsomaa läheltä, syöttämään ja rapsuttelemaan. :)

   Poista