10. heinäkuuta 2017

Rauma - Merikarvia - KaskinenMeillä menee heinäkuu niin tiiviisti töitä tehden, että lomareissut jää tänä kesänä vähemmälle. Viikonloppuna kuitenkin iski pieni matkakuume. Minä kun olen tällainen vähän levoton luonne, että aina pitäisi päästä näkemään jotakin. Saimme sopivasti lainalle asuntovaunun ja lähdimme sen suurempia suunnittelematta seikkailemaan. Itse tykkään matkustella niin, että mennään vain eikä liikoja suunnitella. Ajatuskin jämähtämisestä lomareissulla viikoksi samaan paikkaan ja kohteeseen saa minut levottomaksi. Tykkään enemmän seikkailla, yllättyä ja vähän eksyäkin..

Löysimme itsemme lopulta Raumalta. Mies tosin vähän jarrutteli Raumalle menoa, sillä olin juuri nähnyt myynti-ilmoituksen upeasta puutaloasunnosta Raumalla ja suunnitellut asuntonäytössä käymistä. :D Enhän minä tosissani, tämä vain on minun harrastus ja hupini. Mutta jokin noissa vanhoissa merenrantakaupungeissa vetää lujasti puoleensa, joten en yllättyisi jos vaikka vanhempana asuisimme sellaisessa paikassa ja kun mies vielä samaan aikaan huokailee veneiden perään. Olipa ihanaa kuljeksia vanhojen puutalojen seassa lämpimänä aurinkoisena kesäpäivänä. Kamera unohtui nopeassa lähdössä kotiin, joten kuvat ovat vähän huonolaatuisia.
Aina pitää poiketa ainakin yhteen museoon.... ja kahvilaan.Ensimmäinen yö nukuttiin matkanvarrella, toinen leirintäalueella Merikarvialla.
Sitten löydettiin itsemme Suomen pienimmästä ja hiljaisimmasta kaupungista. Nautiskeltiin lämpimästä päivästä meren rannalla ja pojat tekivät löytöjä Kaskisten kirpputorilta. :D
Ihania puutaloja täälläkin.. oih ja voih!
Eiköhän nyt jaksa taas hetken istua tietokoneella.
9 kommenttia:

 1. Teillä on ollut suloinen reissu! Ihania kuvatunnelmia. Ex tempore -reissut ovat usein parhaasta päästä. Noihin maisemiin lähtisin minäkin mieluusti:)

  Lempeitä heinäkuun hetkiä teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava ja onnistunut pikareissu. Meidän parhaimmat matkat on aina olleet ex tempore -reissuja. Silloin ei ehdi tulla liioin pakkausstressiä eikä latautua turhia odotuksia reissun onnistumisen suhteen. Ja kaikki on hyvällä tuulella, kun yhtäkkiä ja yllättäin ollaankin lähdössä yhdessä jonnekin. :)

   Ihanaa heinäkuuta teillekin! <3

   Poista
 2. Kiitos, upeista kuvista ja matkakertomuksestasi. Kuvat puhuvat vahvasti puolestaan, tuonne on päästävä. Mekin rakastamme mieheni kanssa merenranta kaupunkeja, niissä on sitä jotain, taikaa. Siispä luulen, että postauksesi innoittamina löydämme itsemme hyvinkin pian kävelemästä noita samoja kujia. Onhan niin Rauma, Merikarvia kuin Kaskinen meiltä vielä näkemättä ja kokematta.
  Teidän matkanne on selvästi ollut ihana ja usein juuri tällaiset ex tempore retket ovat niitä parhaita. Eikä aina tarvitse lähteä ulkomaille, täältä Suomesta kun löytyy paljon ihanaa nähtävää ja koettavaa. Tämä postauksesi osoitti sen upeasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ex tempore retket on parhaita! Parhaimmat muistot on niiltä reissuilta. Kannattaa ehdottomasti mennä käymään Raumalla, vanha kaupunki on ihastuttava! Merikarviaa ei sen enempää nähty, kun vain yövyttiin siellä. Kaskinen on suloinen paikka ja se hiljaisuus siellä on jotenkin hämmentävä. Raumalla oli vilkasta ja selvästi kesäturisteja liikkeellä, mutta Kaskinen uinui omassa maailmassaan.

   Olen samaa mieltä, meiltä löytyy Suomesta paljon upeita matkakohteita ja paljon nähtävää. Olen itse asunut vähän ympäri Suomea, aina Lapista eteläisimpään Suomeen. Olen siitä kiitollinen, että olen oppinut näkemään, miten kaunis ja monimuotoinen tämä maamme onkaan. Paljon on paikkoja, joihin haluaa palata uudelleenkin. Itä-Suomeen haluaisin vielä tutustua paremmin.

   Poista
 3. Aivan ihana kesämatka :). Juuri noin pitää mielestäni kesällä tehdäkin, että vain päättää lähteä. Kuka tietää, vaikka joskus myöhemmin löytäisitte itsenne meren ääreltä ;). Suunnittelu ja hullukin ideointi on kuitenkin sitä parasta, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä koskaan tiedä, tai sitten kesäpaikka joskus meren läheisyydestä.. ideointi ja haaveilu on niin parasta! :)

   Poista
  2. Ja kaiken lisäksi aika edullista

   Poista
 4. Monesti tahtomatta ja suunnittelematta löytyy ne hienoimmat paikat 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilu ei onneksi maksa mitään. :D Ja niin on -hienoimmat paikat usein löytyy sattumalta!

   Poista