3. huhtikuuta 2015

Keittiö rakentuu


Niinpä taas ollaan huhtikuussa ja on pääsiäisen aika! Mekin vietämme monta päivää lomaa rakentamisesta, hyvää tekee kaikille! Ennen lomatunnelmiin heittäytymistä laitan tänne muutaman kuvan keittiöstä.

Kaapistot alkavat hahmottua. Ikkunan alle tuleva patteri jää kaapistojen taakse piiloon. Ikkunan eteen tehdään vähän litteämmät kaapit, jolloin patterille jää ilmatilaa. Puu tuoksuu ihanalle keittiössä ja puiset kaapit tuntuu niin jämäköiltä!
Vasemmanpuoleiseen aukkoon tulee uuni ja oikealle tiskikone. Tiskikone jää paneelioven taakse. Pöytälevyn alle tulevaan kehykseen tulee koristelistaa, jalkalista kulkee tuosta alasokkelin päältä. Yläkaapeista tulee kattoon asti korkeat.
Laatikoston onnistumista jännitimme, mutta se onnistui ihan hyvin ja laatikot kulkevat kivuttomasti.
Keittiökaappien keltainen on murrettu ja rauhallinen, mutta silti niin lämmin ja energinen. Edellisessä postauksessa tuo väri ainakin omalla ruudullani näytti jotenkin häiritsevän kirkkaalta. Sävy on Ottossons pellavaöljymaalien Guldgul, koepalan olen maalannut suoraan purkista.. Saapa nähdä, miten väri toimii isompana alana. Yläkaapit maalataan vaaleiksi. Pohjoispäädyn keittiö saa nyt ainakin aurinkoiset kaapit.
Guldgul (2A-94) 0,125 liter (NCS ~ 2740-Y25R)


Kullankeltaista pääsiäistä kaikille!

Elina


16 kommenttia:

 1. Wau! Tulee varmasti hienot kaapistot! Meillä kans mieheni rakensi puusta keittiön tason ja siihen olen niin tyytyväinen. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meilläkin on tuo työtaso mietinnässä, että kuinka toteutettaisiin. Haluaisin, että se olisi luontevan näköinen osa noita kaappeja, vaikka kolmesta lankusta tehty. Toteutusta täytyy vielä miettiä.

   Poista
  2. Sori, kirjotin vähän väärin. Siis mieheni rakensi koko kaapiston niin kuin teilläkin :) Meillä taso on tammea, mielestäni erittäin kaunis! Lankuistakin saa varmasti kauniin tason. On hyvä aina miettiä eri vaihtoehtoja!

   Poista
  3. Kiva kuulla, että sielläkin on itse tehty keittiö! Ei olla tällaisia kaapistoja ennen tehty, mutta nytpä tulee tällaistakin koitettua. Mukavaa puuhaa!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää kyllä! Vautsi! :) Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Oooii, tuleepas sympaattinen keittiö, kodikkaat paneloinnit ja pehmoinen sävy! Leppoisaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Todella vanhat keittiöt on aika sympaattisen näköisiä, toivottavasti tähänkin saadaan samaa fiilistä!

   Poista
 4. Hieno näyttää tulevan :) Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi4.4.15

  Hieno! Joko pääsette pian muuttamaan? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutetaan kun alakerta on valmis ja piha muotoiltu, mutta en tiedä, milloin se päivä koittaa.. :) Muuton kanssa ei haluta liikaa kiirehtiä, eikä asettaa aikatauluja. Mieluummin asutaan vuokrakodissa hieman pidempään, kuin muutetaan keskeneräiseen taloon ja mutaiseen pihaan pienten lasten kanssa.

   Poista
 6. Anonyymi5.4.15

  Mikä mekanismi noissa vetolaatikoissa on? Se perinteinen ura laatikon kyljessä vai ihan joku "oikea" laatikostomekanismi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teimme puurimat, joiden päällä laatikko liukuu. Ylemmän kaapin puurima ehkäisee laatikon tippumisen ulos vedettäessä.

   Poista
 7. Hyvännäkööstä ja uniikkia tulossa!

  VastaaPoista