10. huhtikuuta 2014

Kuisti ja telineet


Päivän kuva talolta, kuistin runko ja kattorakenteet hahmottuvat. Nyt on saatu nauttia hyvistä ilmoista, alkutaipaleen räntävesisateet alkavat unohtua, kesää kohden on hyvä mennä. Talon ympärille on alettu rakentamaan telineitä, näitä ei kovin äkkiä puretakkaan pois, vasta kun talo on maalattu..

Pohdimme hetken laitammeko kuistin lähtemään harjalta asti vaiko hieman alempaa. Lopulta päätimme pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja kuisti sai lähteä harjalta. Kuistin päälliseen huoneeseen jää näin mukavasti huonekorkeutta. Ensi viikolla aloitellaan aluskatteen tekoa, toukokuussa meille on tulossa peltikaton tekijät. Hienoa saada näinkin pian katto pään päälle!

8 kommenttia:

 1. Kyllä tuo harjalta asti on hieno. Meillä on alempi ja olen joskus harmitellut kun ei ole tuota päällisen tilaa käytössä. Sinne olisi tullut ihana pikku huone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuistin päällisen saa kyllä näin hyvin käyttöön.

   Poista
 2. Kauniin muotoinen talo. Uskon kanssa, että harjakorkeudesta on yläkerrassa iloa, meidän yläkerrassa ei ole yhtään ylimääräistä korkeutta, vaikka korotimme yhdellä hirsikerralla taloa alkuperäisistä suunnitelmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, korkeutta on tuskin koskaan liikaa yläkerroissa. Minustakin talon muoto on kaunis, eikä tuo kuisti näytä liian korkealtakaan.

   Poista
 3. Upealta näyttää, kun kuisti on noin korkea! Hienot perinteiset telineet sinne nousemassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuisti on tuossa meidän talossa tärkeä yksityiskohta, tässä talossa kun ei ole mitään pitkiä ikkunarivistöjä. Perinteiset telineet sinne nousee, ovat edullinen ratkaisu, eikä tarvi purkua ja palautusta kiirehtiä ja lopuksi jää käteen ainakin iso läjä polttopuuta, jos puutavaraa ei muualla voi hyödyntää. :)

   Poista
 4. Tosiaan, ne telineet voi tehdä noinkin. Tai siis miksipä ei, ei ole tarvinnut itse vielä ajatella niin pitkälle :) Komia kuisti se on, näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kyllä tuo kuisti näyttää tuohon hyvin istuvan. Tämäkin telineratkaisu on yksi vaihtoehto sitten kun tarvitte niitä.. ;)

  VastaaPoista