4. lokakuuta 2017

Ennen on kehdattu....ei voi muuta ajatella, kun poistaa tylsiä tasaisia maalikerroksia 1800-luvulta peräisin olevasta sängystä ja alta paljastuu tällainen revontulinäytös. ;)
Nyt on vain hirmuinen pähkäily päällä, että miten nämä revontulet saataisiin säilytettyä ja paikoin ehostettua niin ettei ylikorjaa. Kirurgin veitselle on vielä töitä, että saa rapsittua loputkin maalit pienistä koloista.

6 kommenttia:

 1. Niinpä, jos talonpoikaisesineissä oli kuviointeja, ne olivat kyllä tosi kirjavia ja tietyillä alueilla hauskasti aika lailla vapaalla kädellä tehtyjä. Olen jonkin verran etsiskellyt tietoa noista "lennokkaista" kalustemaalauksista. Tiedätkö, mistä sänky on peräisin: onko suomalainen vai Ruotsin suunnalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tää on just hauskasti tehty tosi vapaalla kädellä. Maalauksesta ei ihan tuu mieleen kyllä jalopuu, jota ehkä on lähdetty jäljittelemään. Sen verran on lennokasta tämä maalausjälki. :) Sänky on peräisin Laihialta vanhasta pohjalaistalosta. Uskoisin, että se on alunperinkin täältä Etelä-Pohjanmaalta.

   Poista
 2. Hmm... Kun rapsutus on valmis, niin vetäisin siihen hyvin ohuelti vernissaa sitomaan ja suojaamaan vanhaa maalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vernissaa mietinkin, täytyy vain paikoin ensin ehostaa tuota vanhaa maalipintaa. Kaikkialta maali ei puhdistunut yhtä hyvin, kuin tästä sängyn päädystä.

   Poista
 3. Onpa kaunis maalarin kädenjälki. Ei ole varmasti ollut ensimmäistä kertaa sivellin kädessä <3
  Hei, muistelen, että sinulla on jokin sablonakirja tms. mistä olet sen hankkinut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei taas, löysinkin jo vastauksen eli Gysignen sablonavihko :)

   Poista