2. marraskuuta 2015

Jugendia, keskiaikaa ja Vanhaa RaumaaTäällä on kotiuduttu pieneltä reissulta Turun seudulta. Saimme olla mittomassa kaunista jugendtaloa rakennuspiirustuksia varten. Miten mukavaa onkaan astua vanhoihin rakennuksiin, jotka eri tavoin viestivät oman aikakautensa tyylipiirteistä. Ja miten mukavaa onkaan jutella vanhoihin taloihin hurahtaneiden ihmisten kanssa, jotka keskellä kaoottistakin purkutyömaata näkevät selvän vision tulevasta kodistaan, iloitsevat madallettujen kattojen alta löytyneestä huimasta huonekorkeudesta ja alkuperäisestä katosta valtavine koristelistoineen. :)

Koska Turkuun liittyy paljon muistoja ja kaksi vanhinta lastamme on myös syntynyt siellä, jäimme tietenkin samalla päiväksi katselemaan tuttuja paikkoja. Halusin näyttää lapsille Turun linnan ja siellähän vierähti muutama tunti. Ihmeen hyvin lapset jaksoivat kiertää läpi suuren linnan, pieninkin halusi itse kiivetä lukemattomat portaat ylös ja alas. Kotimatkalla kävimme vielä ajaa hurauttelemassa ympäri Vanhaa Raumaa ja sinne täytyy kyllä ehdottomasti vielä palata paremmalla ajalla.Turun linnan sisääntulo oli yhtä vaikuttava kuin ennenkin.

Valeikkunarivistö Vanhasta Raumasta.


Huh, miten tiivis reissu meillä olikaan ja täynnänsä historian havinaa. Oli kyllä mukava palata taas kotiin. Talo seisoi niin vakaana ja jylhänä kirkkaan tähtitaivaan alla, että kotipihaan päästyämme hetken taas seisoimme vain katselemassa sitä. :)

Pikkuhiljaa olemme myös kääntäneet ajatuksia yläkerran rakentamiseen, toivottavasti saan siis kirjoitella siitä seuraavia postauksia. Luultavasti rakennamme yläkerran vaiheittain, jotta saamme mahdollisimman pian pari huonetta käyttöön. Muutama "pieni" projekti on kuitenkin tehtävä ennen yläkertaa, nimittäin ovet ja luukut piharakennukseen.


6 kommenttia:

 1. Voi, kun teillä on ollut kiva reissu! Hienoa, että pääsette jo pikku hiljaa yläkerran kimppuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva reissu. :) Matkustelut on rakentamisen aikana jääneet niin vähiin, että pienistäkin reissuista nauttii paljon. Varmasti tuttua teillekin rakentamisen ajalta..

   Mulla tekee jo niin mieli yläkertaa, jotenkin on vähän outoa, kun ei ole olohuonetta kunnolla.

   Poista
 2. Turun linna on kyllä hieno paikka ja niin on myös vanha Rauma! Reissusta on kiva aina palata, varsinkin kun on se oma unelmatalo :), olit niin hyvin ilmaissut tämän kotiinpaluun, enkä yhtään ihmettele että pysähdyitte ihailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana lähteä välillä kaupunkiin. Nautin erityisesti kaupungeista, joissa on myös vanhaa rakennuskantaa. Joskun mietin, voisimmeko asua esim. Vanhan Rauman tyyppisessä miljöössä. Mutta olen huomannut, että väsähdän nopeasti vilinään ja kaipaan hirveästi omaa tilaa ympärille. Ihana on siis palata kotiin maalle, varsinkin, kun saa tulla omaan kotiin ja taloon. On aina tuntunut siltä, että tämä on itselle sopivin tapa elää. :)

   Poista
 3. Ihania kaupunkeja nuo kaksi, varsinkin tuo jälkimmäinen eli Rauma. Siellä vanhan kaupungin kaduilla riittää ihmeteltävää ja katseltavaa ihan loputtomiin! Kolmen vuoden vanhaRauma -asumisen jälkeenkään ei tullut oloa, että kyllästyttäisi miljöö, tai että kaikki olisi nähty. Päin vastoin, taas tänä syksynä huomaan haaveilevani pienistä arkisista iltalenkeistä ja ikkunankurkkimiskävelyistä, kapeiden katujen rauhasta ja seesteisestä tunnelmasta.
  Meilläkin harrastetaan tuota autossa istumista ja talon tuijottelua. Edellisessä varsinkin, ja varmasti myös tuloillaan olevassa, kunhan vain päästään siihen vaiheeseen että reissusta palatessa osoite on se. Ihana tunne se kotiinpalamisen auvoisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saimme vasta ensimakua vanhasta Raumasta ja jäi kyllä sellainen kipinä kytemään, että ensi kesänä palataan paikalle ajan kanssa. :) Onnellisia te, kun olette saaneet asua tuolla. Voin hyvin kuvitella, että tuolla on ollut ihana asua eikä miljööseen pääse kyllästymään. Minulla on sellainen tuntuma, että tuo olisi itsellekin mieluisin tapa elää kaupungin sydämmessä. Alueen laajuus ja yhtenäisyys yllätti.

   Hauska kuulla, että sielläkin on samat harrastukset! Me ollaan harrastettu tätä ajelua vanhojen talojen perässä aina ja luultavasti jatketaan niin kauan, kun on ajolupa ja silmissä näköä! :D

   Poista