22. elokuuta 2014

Piharakennuksen kehikko pystyssä ja uunisuunnitelmia!

Eilen saimme kehikon pystyyn. Tai jättiläisen työkalupakin, kuten lapset asian totesivat. Tässä kehikossa seinät menee huomattavasti liuhaan. Onhan se taas hieno tunne, kun 130 vuotias kehikko pääsee jatkamaan elämäänsä. Tämä kehikko luultavasti sauhuaisi polttopuuna taivaan tuulin, ellemme hyvin pikaisella päätöksellä olisi ostaneet sitä rakennustyömaan tieltä.
Katto päälle, ovet ja luukut paikoilleen, nurkkalaudat ja uusi maali pintaan, niin kyllä taas kelpaa kehikon olla. :)


Tänään saapui se odotettu kaivinkonekin tontille. Nyt tuntuu taas, että asiat vyöryy eteenpäin sellaisella vauhdilla, etten pysy enään perässä. Oma huomioni on koulunalun tuomassa muutoksessa ja lasten asioiden pyörittämisessä. Kaiken tämän keskelle uuninmuuraajalta saapui viesti - olen tulossa reilun viikon kuluttua muuraamaan uunianne. Sellainen APUVA-olo valtasi hetkeksi mieleni. Jo varhain kevättalvella sovimme muurauksen syyskyylle ja koko ajan olen ajetellut, että sinnehän on vielä aikaa..mitenkäs se jo nyt tuli!? Antiqin Arto hälytettiin apuun ja hän lupasi järjestää meille vanhat uuninluukut ja muut osat, jotka ensi viikolla lähdemme Mustasaaresta noutamaan muuraria varten.

Ajattelin, että olisin piirtänyt muurarille omat tarkat  piirustukset yksityiskohtineen ja mittoineen uunista, mutta enpä taida ehtiä. Meillä on onneksi hyvä mallikuva uunille. Myös muurarilta saapunut luonnos näytti hyvältä. Alla oleva uuni on ehkä kaunein näkemäni pieneen tilaan mahdutettu pohjalaisuuni. Myös Backlidens gård-blogissa on todella kaunis uuni, mutta se malli varmasti tarvitsee tilaa aika paljon.

Meillä on niin vähän ollut ulkopuolista työvoimaa tässä projektissa, että oikeasti tuntuu hienolta, kun osan asioista voi välillä antaa toisten tehtäväksi. Hirsikehikon pystytys, kaivinkone ja uuninmuuraus vain sattumalta ajottui tähän syksyn alkuun ja kiireiseen aikaan. Kysyinkin mieheltä, että mitähän minä tarkoitin kirjoittaessani tuohon bloginesittelyyn hitaammasta elämästä.. Mies vastasi -sitä, että olisi enemmän aikaa perheelle. Sovimme, että sunnuntaina mennään metsäretkelle koko perheellä. Eikä ajatella rakentamista!

6 kommenttia:

 1. Anonyymi22.8.14

  Hienolta näyttää! Toisaalta se että tapahtuu on hyvä asia sillä pääsee eteenpäin. Silti on otettava päivä kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Se on vaan kumma juttu, kun joitakin asioita odotellaan, niin sitten ne tuleekin kaikki samassa rytäkässä. :)

   Poista
 2. voi miten h-i-e-n-o projekti meneillään! erityisen vaikuttavaa miten se on suunniteltu (1/2 tehty) ja kaikki detaljit on huomioitu. kiitos että saadaan seurata tätä livenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Blogia aloitellessa mietin, että kiinnostaakohan ketään tällainen kummallinen taloprojekti ja museotyyli. :) Yksityiskohtien miettiminen on tässä tärkeää, niistä se vanhan tuntu tulee, aivan perustuksista piipun muotoon asti. :)

   Poista
 3. Kyllä siitä uunista tulee hieno, niitähän on kaikenmallisia ja kokoja, ainakin meidän muurari tiesi hyvin ja suunnittelimme yhdessä minkälainen siitä tulee ja minkälaiset mitat sopivat. Meillä oli kuvat eri uuneista ja siitä mies piirsi oman mallinsa. Kävimme myös katsomassa tätä paikan päällä: http://mattas-pia.blogspot.fi/2011/12/julkoket.html

  VastaaPoista
 4. Tuo kuvan uuni on muurattu melko samankokoiseen tupaan, kuin meilläkin ja on myös mitoiltaan hyvin lähellä meille tulevaa uunia. Meillä kattoparru rajoittaa uunin kokoa, tila kattoparrun ja ulkoseinän välillä on aika pieni.

  Olen usein käynyt katsomassa teidän uunikuvia, se näyttää tosi hienolta! Kiitos myös tuosta linkistä, sielläkin oli kaunis uuni.

  VastaaPoista